Elina Hiltunen

Perustaja ja toimitusjohtaja, What’s Next Consulting Oy

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on  erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin, trendeihin (mm. teknologia ja kuluttaja) ja heikkoihin signaaleihin, joiden parissa hän on tehnyt työtä vuodesta 1998 alkaen. Hiltunen väitteli vuonna 2010 Aalto yliopiston kauppakorkeakoululle aiheesta ”Heikot signaalit organisaation tulevaisuusoppimisessa”. Hiltunen on tulevaisuuskonsultointiin keskittyvän What’s Next Consulting Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on myös  Tiedettä Tytöille hankkeen perustaja.

Kokemusta ennakoinnin parista Hiltunen on myös hankkinut Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, Finprosta sekä Nokiasta strategiaosaston ennakointitiimistä. Hiltunen on työskennellyt myös Aalto yliopistossa, Taiteen ja Suunnittelun korkeakoulussa professorin sijaisena (vuonna 2013).

Hiltunen on aktiivinen luennoija sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on myös kirjoittanut paljon sekä akateemisia että “populaariartikkeleja" (ainakin yli 200) sekä suomalaisissa että ulkomaisissa lehdissä. Hiltunen on toiminut/toimii kolumnistina mm. Mikrobitissä, Tekniikan Maailmassa, YLEn Tiede blogissa, TalousSanomissa, Talouselämässä, Wiredissä (UK), Blue Wingsissä, Jade-lehdessä ja INS-lehdessä. Hiltunen toimi myös YLEn Prisma tiedeohjelmassa vakioasiantuntijavieraana

Linkit