Matti Hukari

Tuotepäällikkö, Bureau Veritas Finland

Työnantajani Bureau Veritas on 1828 perustettu yritys, jonka toimalana on testaus--, tarkastus-, ja sertifiointipalvelut maailmanlaajuisesti. Tuotepäällikkönä vastaan Suomessa toteutettavista elintarvikealan sertifiointipalveluista eli niiden markkinoinnista ja toteutuksesta. Lisäksi olen esimies kymmenelle auditoijalle, jotka tekevät johtamisjärjestelmien sertifiointeihin liittyviä arviointeja asiakasyrityksillemme myös muilla kuin elintarviketeollisuudessa . Oma arvioijakokemukseni kattaa 18 vuotta ja yli 2000 arviointipäivää elintarvikealan yrityksissä. Enemmistö asiakkaistani on elintarvikealan PK-yrityksiä. Päivittäisissä laatujärjestelmien, ympäristöjärjestelmien ja elintarviketurvallisuusjärjestelmien  arvioinneissa tulee vastaan poikkeamia eli niitä toiminnan kohtia, jotka eivät vastaa kulloinkin arviointikriteerinä käytettävän standardin (ISO 9001, ISO 14001, BRC, ISO 22000, FSSC 22000 jne.) vaatimuksia. Arvioijan tehtävä on havaita ja kertoa nämä ongelmat, ei suinkaan konsulttina ratkoa näitä ongelmia. Useimmiten vastaan tulevien poikkeamien korjaamiseksi ei ole yhtä ainoaa ratkaisua, ja olen aina valmis keskustelemaan eri ratkaisuvaihtoehdoista. Arvioijan työssäni kuluneiden 18 vuoden  aikana reseptien ja myyntipäällysmerkintöjen hallintaan sekä työntekijöiden käyttäytymiseen (elintarvikehygienia) liittyvät ongelmat ovat aiheuttaneet yleisimmin poikkeamia. Myös organisaation toiminnan tehokkuuuteen liittyvien tavoitteiden asettaminen ja niiden mittaaminen on yleisesti ongelmallista, muttta onnistuessaaan kaikkia osapuolia palkitsevaa. Ennen nykyistä työuraani toimin elintarvikealan tuotekehityskonsulttina Foodwest Oy:ssä ja sitä aikaisemmin Yhdysvalloissa Juustomestarina ja kovien juustojen tuotekehittäjänä.

Vahvuudet

  • Johtaminen ja strategia

Yhteystiedot

  • Soita 040 7535030
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Linkit