Raimo Saarinen

Yrityskummi, Suomen Yrityskummit ry

Olen Raimo Saarinen, nykyään eläkkeellä oleva liikuntaa koko ikäni harrastanut, mielestäni hyväkuntoinen mies. Liikunta on edelleen voimakkaasti joka päiväisessä elämässä mukana. Hiihto ja juoksu, perinteiset suomalaiset lajit, siinä ne ovat. Nykyään mukana ovat jossain määrin myös frisbeegolf ja pyöräily. Kesämökillä siten tapahtuu sitä "maailman parantamista", kun löhöän ja mietin maailman menoa. 

Taustaltani olen Tietokone ja viestintäteknologian osaaja. Tein työelämäni Amerikkalaisissa tietokonejäteissä ja viimeinen työantaja (20v) oli Nokia Oyj.

Tein työni seuraavissa tehtävissä: ylläpito, myynti, markkinointi, HR. Toimin koko ajan globaalissa busineksessa. Neuvottelin sopimukset esim. kaikissa niissä eri kulttuureissa missä Nokia on tehnyt liiketoimintaa. Palkkasin ihmisiä Nokialle eri kulttuureissa. Kehitin ja vedin Nokian yhteistyökumppaneita, joita oli todella suuri määrä. Neuvottelin heidän kanssaan yhteistyösopimukset. Toimin Kiinassa paikallisesti 5 v, rakentaen eri organisaatioita ja vastaten samalla markkinoinnista. Sen jälkeen olin 3 v USA:ssa Nokia liike-elämän kehityskeskuksessa.

Nykyään autan yrittäjiä heidän erilaisissa haasteissaan, mutta melkein kaikilla on yhteinen huoli: viivan alle ei jää riittävästi euroja. Aika jota elämme, on todella haasteellinen yrittäjille. Toimin vapaaehtoistyössä Keski-Suomen Yrityskummit ry:ssä.

Lisäksi toimin myös Suomen Ladun vapaaehtoistyössä. Olen Suomen Ladun hallituksen 2 varapuheenjohtaja ja liikutamme Suomessa eniten ihmisiä huomioon ottaen kaikki järjestöt. Lappi ja sen rauhallisuus jokaisena vuoden aikana on erittäin suuri voiman antaja ja tressin poistaja minulle kuten erittäin suurelle joukolle muitakin suomalaisia.

Vahvuudet

  • Johtaminen ja strategia
  • Tiimin rakentaminen ja osaaminen
  • Myynti ja markkinointi
  • Kansainvälistyminen

Yhteystiedot

  • Soita +358 40 5001576
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)