Teppo Laaksonen

Busines Development Manager, Turku Science Park Oy

Olen koulutukseltani biokemisti, korkeakoulututkinto. Iältäni seniori, 56 v. Toimin tällä hetkellä Turku Science Park Oy:ssa kansainvälistymispalvelut-yksikössä. Tehtävämme on auttaa pk-yrityksiä kansainvälistymään ja näin kasvattamaan vientiin perustuvaa liiketoimintaansa. Toinen merkittävä vastuualueemme on saada houkuteltua alueellemme uusia kansainvälisiä yrityksiä, sijoittajia tai yhteistyöpartnereita. Jälkimmäinen kuuluu minun vastuualueeseeni.

Edellinen työpaikkani oli Labmaster Oy, jossa toimin 10 vuotta toimitusjohtajana. Pääasiallisin toiminta oli laaja teknologian kehitys-ja kaupallistamisprojekti/hanke. Tuotteiden myynti kansainvälisille markkinoille oli myös yrityksen arkirutiinia.

Yleisesti ottaen johtamiskokemusta minulla on runsaasti, koska olen toiminut vuodesta 1990-lähtien 2012 asti esimies-asemassa teollisuudessa, diagnostiikkalaitteita ja -reagensseja valmistavissa isoissa ja pienissä yrityksissä. Lähes poikkeuksetta toiminta on ollut kansainvälistä, jolloin sitä on leimannut laaja kansainvälisen liiketoiminnan periaatteisiin perehtyminen ihan käytännön tasolla mutta myös teoriassa. Runsaasti matkustamista ja asiakastapaaamisia.

Erityisosaamista on kertynyt EU:n viranomasvaatimuksien hallinnasta ja haltuunotosta yritysten toiminnan kannalta, projektityöskentelystä ja sen johtamisesta. 2000-luvun alusta asti myös kv.markkinointi on ollut yksi toimintani keskeinen sisältö. Yrityksen operatiivinen ja taloudellinen johtaminen on ollut jokapäiväistä.

Yhteystiedot

  • Soita 0407495929
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)