Blogi

Arman Alizad Kasvu Open finaalissa: “Tee mitä haluut!”

5.11.2014

Arman Alizad Kasvu Open finaalissa 2014

Lavalle astelee mies hupparissa ja tennareissa, jolla on tutut kasvot. Koko salin tunnelma rentoutuu entisestään ja etsin mukavampaa asentoa auditorion penkistä. Tätä kyseistä puhujaa olen odottanut kaikista eniten ja aavistan jo alkumetreillä, että puheenvuorosta tulee mahtava. Aavistukseni osuvat aivan oikeaan. Intoa täynnä hehkuva Arman Alizad saa varmasti koko salin aivonystyrät liikkeelle ja suupielet kohoamaan korvia kohti vähän väliä. Arman jakaa avoimesti tarinoita ja kokemuksia omasta elämästään pienestä pojasta tähän päivään saakka. Tarinat ovat toinen toisiaan inspiroivimpia ja uskon, että jokainen puheenvuoron kuuntelija saa jonkinlaista uutta intoa ja inspiraatiota elämää kohtaan.

”Pahin virhe minkä voi tehdä, on pelätä virheitä”, toteaa Arman Alizad puheenvuorossaan. Hänestä päällimmäisenä jäävät mieleeni rohkeus ja oikeanlainen asenne elämää kohtaan. Arman kertoo tarinan, kuinka hyvin monellekin tuttu tv-sarja Kill Arman on saanut alkunsa. Monien epäilyksien, takaiskujen ja vastoinkäymisten kautta sarja loppuen lopuksi päätyi näytettäväksi 135 eri maassa.  Tämä on oiva esimerkki Arman Alizadin periksiantamattomuudesta ja sinnikkyydestä. Hän toteaa itsekin puheessaan, että sillä ei ole mitään väliä monta kertaa sinut lyödään alas, vaan ainoastaan se merkitsee, kuinka monesti nouset ylös.

”Meidän resepti on meidän mielestä paras resepti”, on toinen lausahdus, joka jämähtää mieleeni Arman Alizadin puheesta. Hän korostaa paljon sitä, miten tärkeää on uskoa omaan juttuunsa. Miten kukaan muu voisi uskoa sinuun, jos et itsekkään usko? Arman kertoo Moon Tv:stä, missä hän on työskennellyt monta vuotta.  Moon Tv:ssä olennaisinta on palo ja intohimo tekemistä kohtaan, ei niinkään ammattitaito. Jos elämässä tosiaan haluaa jotakin, voi sen saavuttaa jos vain löytyy riittävästi uskoa ja rakkautta.

”Rohkeus ei ole pelon puuttumista. Rohkeus tarkoittaa, että jokin asia on vain pelkoa tärkeämpi.” Arman Alizad kehoittaa kaikkia seuraamaan unelmia ja asettamaan tavoitteita elämään. Uskallus ja riskienotto kantaa elämässä pitkälle, ja hyppy tuntemattomaan on välillä paikallaan.

Ella Hurskainen

Ella Hurskainen opiskelee Jyväskylän TiimiakatemiassaKommentointi