Blogi

Digitaalisuus leimasi pirkanmaalaisia Kasvu Open –finalistiyrityksiä

5.10.2017

Pirkanmaa kiri kolmannelle sijalle Kasvu Open -finalistiyritysten määrässä.

Pirkanmaalta Kasvu Open – finaaliin nousi yhteensä kahdeksan yritystä. Kahdeksasta finalistiyrityksestä kuusi kilpailee Startup-sarjassa. Nämä yritykset ovat BubbleCap Oy, Cuppla Technology, Neuro Event Labs, Radientum, ultimate.ai ja Vektorio Oy. Start again – yrityksiä kilpailussa edustavat Edututor Oy ja Fintras Oy. Pirkanmaalaisten yritysten keski-ikä oli 4,1 vuotta. Keskimäärin yritykset työllistivät 6,25 henkilöä ja yhteensä yrityksissä oli töissä 50 henkilöä.

Tamperelainen BubbleCap Oy valmistaa maailman pienintä hiilihapotuslaitetta limsapulloille. Hiilihapotuslaitteen oheistarvikkeina yritys myy makutiivisteitä ja kaasupatruunoita. BubbleCap Oy:n tarjoama ratkaisu säästää rahaa, luontoa ja keittiötilaa. BubbleCap Oy:n innovaatio on saanut myös kansainvälistä kiinnostusta ja sitä onkin myyty verkkokauppojen kautta yli 20 maahan.

Niin ikään Tampereelta tuleva Cuppla Technology on pilvipohjainen mobiililaitteiden ja digitaalisen sisällön hallintaohjelma. Cupplan avulla opettaja voi kerätä digitaalista materiaalia eri lähteistä yhteen paikkaan ja jakaa digitaalista sisältöä keskitetysti oppilaiden ja opiskelijoiden mobiililaitteisiin. Cupplan ratkaisun etuna on hyvä kansainvälinen skaalautuvuus.

Englanninkielisen Digital Health – Kasvupolun voittaja Neuro Event Labs kehittää konenäköön ja koneoppimiseen pohjautuvaa epilepsiakohtausten etämonitorointia ja analysointia. Yrityksen ideana on tunnistaa videodatasta kohtaukseen liittyviä asioita, joiden perusteella voidaan raportoida yhteenveto kohtauksista monitorointiajalta potilasta hoitaville neurologeille.

Pääkaupunkiseudun Kasvupolun voittaja ja Grano Award – palkinnon voittanut Ultimate.ai kehittää tekoälyä, joka ymmärtää ihmisten luonnollisia kysymyksiä ja osaa vastata automaattisesti. Tekoäly toimii yhdessä asiakaspalvelijoiden kanssa yritysten chatissa, oppien ihmisiltä jatkuvasti lisää. Yrityksen kasvutavoitteina on Suomen markkinajohtajuus sekä kansainvälistyminen.

Pirkanmaan Kasvupolulla kunniamaininnan saanut Radientum Oy on antenniteknologiaan ja antennisuunnitteluun erikoistunut yritys, jonka juuret ovat Nokiassa ja Microsoftissa. Langattomuuden kasvu ja kansainvälisen markkinan suuri potentiaali luovat mahdollisuuksia yrityksen kannattavalle kasvulle myös jatkossa.

Ylöjärvellä toimivan Vektorio Oy:n tuotteena on VektorDB – niminen tietokanta, joka tarjoaa ratkaisun reaaliaikaiselle tiedonsiirrolle laitteiden välillä. Tiedonsiirto onnistuu tietoturvallisesti kustannustehokkaasti tarvittaessa myös ilman verkkoyhteyttä. Yritys tavoittelee kasvua asiakas- ja partneriverkoston kasvattamalla.

Kohti yrityskauppaa – Kasvupolun kunniamainittu yritys, Edututor Oy, on monikansallinen verkkokauppayritys, joka tarjoaa asiakkailleen toimivat järjestelmät ja prosessit perusliiketoiminnan tehokkaalle hoitamiselle. Vuonna 2010 toimintansa aloittanut yritys tavoittelee konseptin uudelleen muotoilulla uutta kasvua liiketoimintaan.

Niin ikään Start Again – sarjassa mukana ollut Fintras Oy kehittää DC-sähköjärjestelmiä ja niihin yhteensopivia LED-valaisimia. Yrityksen patentoimassa LOISTAVA-järjestelmässä LED-valaisimia syötetään suoraan DC-sähköllä. Myyntiverkoston vahvistaminen ja yrityksen kansainvälistyminen takaavat yrityksen kasvun myös jatkossa.

Kaikkiin tämän vuoden finalistiyrityksiin pääset tutustumaan täältä.


Kirjoittaja

Hanna Reini

Controller, Kasvu Open Oy

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

finalisti, pirkanmaa, 2017, kasvuyritys


Kommentointi