Blogi

Ensin työ, sitten huvi vai mahdollisesti molemmat samalla kertaa?

18.10.2018

Kasvu Open Karnevaalin aavistuksen jopa riehakas henki lienee tervetullut tuulahdus arjen parissa puurtaville yrittäjille ja kasvuyritysten kumppaneille. Samalla tapahtuma luo mainion alustan omien ajatusten tuulettamiselle yhdessä muiden yrittäjien ja liiketoiminnan asiantuntijoiden kanssa.

Älä paini ajatustesi kanssa yksin!

Lukuisissa tapaamisissa yritysten ja yrittäjien kanssa on noussut esille, kuinka toiminnan kehittäminen tai kasvu siintää selkeänä tulevaisuudessa. Aikaa ei kuitenkaan tahdo löytyä asian äärelle pysähtymiseen. Kasvu voisi tapahtua nopeammin, suunnitelmallisemmin ja kannattavammin.

Kehittämisasiat pyörivät välillä mielessä, mutta niihin ei ole mahdollisuutta keskittyä eikä aina riittävää osaamistakaan. Kasvu Openin Kiitoradat ja Karnevaali tempaisevat yrittäjät hetkeksi pois arkisesta oravanpyörästä. Yhtäkkiä kalenterista löytyykin aikaa kasvulle, kehittämiselle, ajatusten vaihtamiselle ja verkostoitumiselle. On aikaa ja ennen kaikkea mahdollisuus tavata eri alojen asiantuntijoita ja muita yrittäjiä, sekä löytää uusia näkökulmia ja jopa bisnesmahdollisuuksia.

Yrittäjät ja heitä palvelevat asiantuntijat ovat tapahtumaan ilmoittautuessaan varanneet kalentereistaan aikaa kasvun ja yritysten kehittämisen asialle. Erilaisilla taustoilla ja kokemuksilla maailmankuvaansa rakentaneet ihmiset saavat mahdollisuuden kohdata toisensa yhteisten keskustelunaiheiden merkeissä. Karnevaali on siis oivallinen alusta uuden oppimiselle ja oman yritysmaailmankatsomuksen laajentamiselle yhdessä muiden kanssa.

Entä jos nyt – eikä kolmen vuoden päästä?

Voitaneen väittää, ettei konsultti jätä koskaan myyntihousujaan kotiin – eikä tulisi kenenkään liiketoimintansa hyvinvoinnista kiinnostuneen jättää. Vaikka asiakkaiden hankkiminen on aina mielessä, meitä ja muita asiantuntijoita uskaltaa silti lähestyä. Erityisesti Karnevaalissa olemme läsnä ainoastaan yrittäjiä ja heidän kehittämismietteitään varten.

Yleensä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa keskustelu avaa ajatusmaailmaa uusille ideoille ja mahdollisuuksille. Entä jos kasvuhaaveet olisikin mahdollista toteuttaa nopeammin ja kannattavammin?

Jos kehittämisprojekti lakkaisi tuntumasta vähemmän resursseja syövältä ja riskejä kasvattavalta uhkalta, ja enemmän realistiselta mahdollisuudelta? Myynti voisi toimia vauhdikkaammin ja järjestelmällisemmin nyt eikä kahden tai kolmen vuoden kuluttua – sitten kun on varaa palkata asiansa osaava myyntipäällikkö kehittämään toimintaa.

Suomen Yrityskehitys tarjoaa Karnevaalissa uusia ajatuksia ja toteuttamiskelpoisia kehittämisehdotuksia muun muassa rahoituksen hankkimiseksi, kansainvälistymisen toteuttamiseksi, myynnin kehittämiseksi tai liiketoiminnan suunnittelemiseksi. Konsultti-Suomi –sanakirjan voit jättää kotiin.

Karnevaalissa konsulttikin riehaantuu puhumaan asioista käytännön tasolla (ja kaikkien ymmärtämällä kielellä). Saavuthan siis Karnevaaliin avoimin mielin ja valmiina päästämään kirpeän syystuulen ja kanssaihmiset pyörittämään ajatuksiasi!

 

Ilmoittaudu mukaan!


Kirjoittaja

Marko Sorri

Marko on kannattavan kasvun asiantuntija Suomen Yrityskehitys Oy:ssä. Hänellä on pitkä käytännön kokemus erityisesti alkuvaiheen yritysten liiketoiminnan käynnistämisestä ja kasvusta, kasvurahoituksen hakemisesta ja yritysten kansainvälistymisestä.


Kommentointi