Blogi

Erikoissalaatteja ja tuotekuvauslaitteita – Varsinais-Suomesta mukana 6 yritystä

4.9.2017

Varsinais-Suomesta Kasvu Open-finalistien joukossa 6 yritystä.

Varsinais-Suomesta tämän vuoden Kasvu Open finalistien joukossa on kuusi yritystä. Toimialat vaihtelevat hyvin laajasti bioaktiivisten yhdisteiden kehittämisestä erikoissalaattien kasvattamiseen. Yritykset työllistävät yhteensä 59 henkilöä eli keskimäärin 8,4 henkilöä per yritys. Puolet yrityksistä ovat jo pidempään toimineita eli kilpailevat Start again -sarjassa. Keskimäärin varsinaissuomalaiset finalistiyritykset ovat 6,1 vuotta. Mukana ovat Adesante Oy ja Etsimo Healthcare Oy Turusta, Montisera Oy Raisiosta, Kotipellon Puutarha Nousiaisista, PixMoor Oy Salosta sekä GasOne Oy Naantalista.

Vuonna 2012 perustettu Montisera Oy tutkii, kehittää ja kaupallistaa bioaktiivisia yhdisteitä lääke- ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Yksi Raision Smart Chemistry Parkissa toimivista kemianalan ekosysteemin yrityksistä oleva Montisera kehittää parhaillaan kolmea eri vaiheessa olevaa bioaktiivista yhdistettä alkoholismin, Parkinsonin taudin ja alavirtsatiesairauksien hoitoon. Vahvasti kansainvälisesti verkostoineella yrityksellä on maailmanlaajuinen kumppaniverkosto, johon kuuluu muun muassa yliopistoja, tiedeyhtiöitä, laboratorioita ja sopimuspohjaisia tutkimuslaitoksia.  

Kotipellon puutarha kasvattaa Mimis-tuotemerkillä erikoissalaatteja, miniversoja ja syötäviä kukkia sekä ravintolakäyttöön että vähittäismyyntiin. Viime vuonna Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön eli Elon arvostetulla ruokakulttuuripalkinnolla palkittu yritys tähtää tuotteillaan kansainvälisille markkinoille. Palkinto myönnetään edelläkävijöille, jotka lisäävät suomalaisen ruokakulttuurin kiinnostavuutta Suomessa ja ulkomailla. Jo vuodesta 1997 toimitut yritys työllistää 17 henkilöä.

Salolainen PixMoor Oy valmistaa täysin automaattisia tuotekuvauslaitteita, joilla voidaan merkittävästi tehostaa verkkokauppojen ja tavaratalojen tuotekuvausprosesseja. Laitteella pystytään yhdellä napin painalluksella tuottamaan sekä 3D-tuotekuvat että perinteiset still-kuvat, joista tausta on poistettu. Kuvausautomaatio tuo asiakkaille merkittäviä säästöjä ja nopeuttaa uusien tuotteiden esiin nostamista, etenkin kun tuotteita on satoja tai tuhansia. Yritys tähtää kansainvälisille markkinoille Eurooppaan, Lähi-Itään ja Yhdysvaltoihin suurten tavaratalojen ja verkkokauppojen toimittajaksi.

Sairastuessa kukin pohtii usein, tarvitseeko oireet lääkärikäyntiä vai riittääkö lepo parantamaan olon. Turkulaisen Etsimo Healthcare Oy:n seitsemän hengen tiimi kehittää mobiililaitteissa toimivaa, keinoälyn avustamaa itsediagnosointityökalua, jolla jokainen käyttäjä pystyy arvioimaan omaa terveydentilaansa hoitotarpeen ja jatkotoimenpiteiden selvittämiseksi. Vuonna 2016 perustetun yrityksen tärkeimmät asiakkaat ovat yksityiset ja julkiset terveyspalveluiden tarjoajat, vakuutusyhtiöt sekä apteekit.

Tänä vuonna perustettu Adesante Oy myy terveydenhuollon virtuaalitodellisuuspalvelua. COS-simulaattori valmistaa lääketieteellisen kuvantamisen tiedostoista lähes reaaliajassa virtuaalitodellisuus-mallin, jota tutkimalla hoitava lääkäri pystyy saamaan nopeammin ja enemmän tietoa kuvantamisesta. Vajaan vuoden toimineen yrityksen ensimmäiset askeleet kansainvälisille markkinoille on jo otettu.

Kotimainen nestekaasutoimittaja GasOne Oy toimittaa pullotettua nestekaasua jälleenmyyjille ja teollisuudelle. Vuonna 2009 perustettu yritys erottuu muista joustavan palvelun ja toimitusten avulla. Asiakkaina ovat erikoistavara- ja rautakaupat, huoltoasemat, ravintolat, työkaluvuokraamot, rakennusliikkeet, asfaltointi- ja kattoyritykset.  Yritys on vajaassa seitsemässä vuodessa hankkinut Suomen kotitalousmarkkinoista yli 10 % markkinaosuuden.

Kaikki sata finalistia ovat esillä Kasvu Openin päätapahtumassa Karnevaalissa Jyväskylässä 25.-26.10.2017. 


Kirjoittaja

Jaana Seppälä

Operatiivinen johtaja, Kasvu Open

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

kasvu, finalisti


Kommentointi