Blogi

Finalistiesittely Aslelocker: luotettavaan lastaukseen

29.5.2015

Aslelocker esillä Transport & Logistics messuilla Saksassa toukokuun alussa

Satakunnan Kasvupolun voittaja Aslemetals Oy:n Aslelocker-lukitusjärjestelmän syntytarina sai alkunsa Rauman satamassa sattuneesta läheltä piti-tilanteesta, jossa rekka liukui irti lastauslaiturilta. Aslelocker pitää rekan paikallaan lastauksen ja purkamisen aikana, jolloin työn turvallisuus ja tehokkuus lisääntyy. Lukitusjärjestelmä on samalla myös ajo-ohjain, jonka avulla kuorma-auto ohjautuu oikeaan asentoon. Kokonaispalveluun kytketty teollisen internetin ratkaisu antaa yrityksille mitattavaa ja vertailtavaa tietoa lastaukseen kulutetusta ajasta ja nostaa esiin kehittämiskohteita.

”Aslelocker-lukitusjärjestelmä antaa yritykselle reaaliaikaista dataa purkujen ja lastausten kestosta. Runsas vaihtelu eri laitureiden välillä voi johtua esimerkiksi eroissa varaston järjestyksessä tai muista logistisista syistä. Välitön palaute tehottomuudesta auttaa kehittämään ja nopeuttamaan purku- ja lastausprosessia”, kertoo Aslemetalsin liiketoimintajohtaja Ilari Alaruka.

Aslelocker-lukitusjärjestelmät toimitetaan tarvittaessa Aslemetalsin asentamana.Aslelocker-lukitusjärjestelmät toimitetaan tarvittaessa Aslemetalsin asentamana

Paikallisen kauppakamarin viesti innoitti Alarukaa hakemaan mukaan Kasvu Open -sparraukseen.

”Kasvu Openista lähdimme hakemaan sparrausta kansainvälistymiseen ja tuoteperheen kehittämiseen. Tuoteperheeseemme kuuluu lukitusjärjestelmän lisäksi esimerkiksi turkkilavahyllyjen törmäyssuoja. Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa ja hyödynnämme niissä mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Liitämme ne myös mukaan teollisen internetin kokonaispalveluumme”, Alaruka tarkentaa.

Perävaunu turvallisesti paikallaan lastauslaiturissaPerävaunu turvallisesti paikallaan lastauslaiturissa

Alaruka kiittelee asiantuntijoita konkreettisista neuvoista, joita yritys sai Kiitoratapäivien aikana.

”Saimme sparrauksen aikana runsaasti vahvistusta Aslelockerin liiketoiminnan eteenpäin viemiseen. Tavoitteemme ovat korkealla ja myllärit vaativat meitä toteuttamaan tekemämme suunnitelmat sekä kehittämään tuoteperhettä kokonaisvaltaisemmaksi”, Alaruka summaa.

Finaalilta Alaruka odottaa entistä tiukempaa sparrausta.

”Finaalissa peli kovenee ja sparrauskin varmasti tiukkenee. Paitsi että lähdemme mukaan verkostoitumaan ja hakemaan kontakteja, tuomme kevään aikana hiotut kasvusuunnitelmamme uudestaan sparrattaviksi. Kasvu Openissa pitää muistaa tehdä kotiläksyt, sillä mylläreiltä ei saa suoraan ratkaisuja uuden luomiseen. Myllärit sparraavat sen sijaan enemmän siitä näkökulmasta, miten uutta ideaa kasvatetaan ja tehdään siitä kannattavaa liiketoimintaa”, Alaruka huomauttaa.

www.aslelocker.fi

Aslelocker yrityskorttiin


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi