Blogi

Finalistiesittely Cube 3.3 Oy: yksinkertainen apu majoitustarpeeseen

7.10.2015

”Lähdimme mukaan sparraukseen, koska koimme sen tukevan kasvuhakuista strategiaamme. Hyvät neuvot ovat kalliita, joita toivomme saavamme myös Kasvu Openista. Etenkin poliittisten päätöstentekijöiden tuntemus olisi meille arvokasta”, kertoo Cube 3.3 idean isä Tomi Tapani.

”Idea mikroasumisesta syntyi huomatessamme, että maailmalla on selkeä tarve väliaikaiseen ja ekologiseen asumiseen. Tarpeen synnyttää yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset haasteet, kuten pakolaisvirta, kasvukeskusten tarve majoittaa opiskelijoita ja liikkuvaa työvoimaa”, kertoo idean isä Tomi Tapani.

Markkinoilla olevat nykyiset ratkaisut, kuten merikontteihin tehtävät modifioinnit ovat ongelmallisia eristyksen ja tilan käytettävyyden kannalta.

”Merikontti on hyvä alkuperäisessä tarkoituksessaan, mutta koska sitä ei ole suunniteltu asumiseen, toimii se tässä tarkoituksessa vain välttävästi.”

Cube 3.3 mikroasunnot vastaavat ajankohtaisiin pakolaisvirtoihin liittyviin majoitustarpeisiin.Nuoressa Cube 3.3:ssa panostetaan tällä hetkellä tuotekehitykseen, testaukseen ja mikroasunnon mallintamiseen. Yrityksen perustivat sen nykyiset kolme osakasta. Idean isä, Tomi Tapani, vastaa tuotteen suunnittelusta. Konsulttina ja tuotteen ideoijalla Petri Smolanderilla on puolestaan taustaa pitkän linjan menestyksekkäänä yrittäjänä. Mikroasunnon pinnoituksesta ja maalauksesta vastaa Juha Niinimaa.

”Kehittämämme rakennustapa on markkinoilla täysin uusi. Mikroasunto on tiivis ja hyvin eristävä komposiittirakenne. Tiimiimme kuuluu tällä hetkellä meidän kolmen osakkaan lisäksi tekninen piirtäjä.”

Kasvu Openista yrittäjät etsivät rahoitusta ja asiakaskontakteja.

”Lähdimme mukaan sparraukseen, koska koimme sen tukevan kasvuhakuista strategiaamme. Hyvät neuvot ovat kalliita, joita toivomme saavamme myös Kasvu Openista. Etenkin poliittisten päätöstentekijöiden tuntemus olisi meille arvokasta.”

Cube 3.3 tavoittelee kansainvälistä kasvua.

”Olemme saaneet Kasvu Openista hyviä neuvoja, mutta kaipaamme vielä konkreettisempaa tukea. Valmista pöytää kilpailusta on turha odottaakaan, mutta esimerkiksi meille arvokkaat kontaktit ovat jääneet vielä puuttumaan. Toivottavasti asia korjaantuu nyt syksyn semifinaaleissa ja finaalissa.”

Cube 3.3 kotisivutKommentointi