Blogi

Finalistiesittely Ficonic Solutions Oy: ihmishenkiä pelastamassa

24.9.2015

“Kehittämillämme ohjelmistoratkaisuilla auton järjestelmä kommunikoi älypuhelimen järjestelmän kanssa siten, että kuljettaja voi käyttää puhelinta irrottamatta käsiä ratista tai katsetta liikenteestä”, täsmentää Ficonic Solutions Oy:n toimitusjohtaja Timo Salminen.

Digipolun voittaja Ficonic Solutions Oy kehittää ohjelmistoratkaisuja järjestelmien väliseen kommunikointiin. Yrityksen tärkein markkina on autoteollisuudessa, jossa yrityksen ratkaisuilla pystytään säästämään ihmishenkiä.

”Älypuhelimen käyttö ajaessa aiheuttaa monia vaaratilanteita, mutta silti 80% suomalaisista käyttää älypuhelinta ajon aikana. Ryhdyimme kehittämään teknologista ratkaisua tähän ongelmaan siten, että kuluttajan tarpeet täytetään, mutta ajo säilyy turvallisena. Kehittämillämme ohjelmistoratkaisuilla auton järjestelmä kommunikoi älypuhelimen järjestelmän kanssa siten, että kuljettaja voi käyttää puhelinta irrottamatta käsiä ratista tai katsetta liikenteestä”, täsmentää Ficonic Solutions Oy:n toimitusjohtaja Timo Salminen.

Ficonic Solutionsin kehittämällä ohjelmistoratkaisulla auton järjestelmä kommunikoi älypuhelimen järjestelmän kanssa siten, että kuljettaja voi käyttää puhelinta irroittamatta käsiä ratista.

Ficonic Solutionsin ydintiimi on ollut jo useamman vuoden autoalalla. Yrityksellä onkin valikoimissaan myös muita ohjelmistotuotteita, joista osa jo löytyy eräiden autovalmistajien malleista. Maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa yhteistyötä tekevän puolivuotiaan yrityksen kasvunälkä on kova. Tavoitteena on rakentaa 10 miljoonan bisnes viidessä vuodessa. Salminen kuuli Kasvu Openista Suomen Yrityskehityksen kautta.

”Kasvu Openin Digipolku osui meidän intresseihimme. Kilpailusta haimme ulkopuolista vahvistusta ja suuntaa kasvutavoitteille. Lisäksi olimme valmiita päivittämään saatujen oppien perusteella strategiaamme, mutta sitä meidän ei onneksi tarvinnut tehdä. Selkeä viesti mylläreiltä oli se, että etenemme oikeaan suuntaan oikealla tavalla. Näkyvimpiä muutoksia on tapahtunut markkinointipuolellamme. Kaiken kaikkiaan saimme Digipolulta hyviä vinkkejä siitä, miten osaamistamme voisi hyödyntää myös muissa segmenteissä”, kertoo Salminen.

Ficonic Solutionsin ratkaisun avulla kuljettaja voi keskittyä ajamiseen, vaikka hän samalla käyttää älypuhelinta.Kasvupolun jälkeen yrittäjillä koitti paluu työntäyteiseen arkeen.

”Syksyn sparraukselle emme aseta mitään tavoitteita, sillä asiat muuttuvat meillä niin nopeasti. Tärkeintä on keskustella siitä, mikä on sillä hetkellä kasvun ja liiketoiminnan kannalta ajankohtaista. Syksyllä jatkamme verkostoitumista mylläreiden ja muiden yritysten kanssa. Uskomme vahvasti yhdessä tekemiseen, sillä yhteiset ratkaisut voivat olla asiakkaille todella arvokkaita”, avaa Salminen.

Salminen kehottaa tulevia Kasvu Open yrityksiä osallistumaan Kiitoratapäiviin avoimin mielin.

”Kasvu Openiin ei kannata tulla liian kiintyneenä omiin suunnitelmiin. Mylläreiltä tulee joskus kovaakin kritiikkiä suunnitelmille, ja tätä oppia kannattaa kuunnella ja poimia sieltä ne parhaat vinkit oman yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.”

Ficonic Solutions kotisivut
Ficonic Solutions Facebook
Ficonic Solutions Twitter
Ficonic Solutions LinkedIn


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi