Blogi

Finalistiesittely Hellewi: kasvua Linnunradalla

21.10.2015

Hellewi on vuonna -85 perustettu perheyritys. Tuula Tikka kehitti Mäntsälän Kansalaisopistolle ohjelman, joka sähköisti manuaalisen hallinnon. ”Mäntsälän kansalaisopisto otti ensimmäisenä kansalaisopistona sähköisen kurssinhallintajärjestelmän käyttöön”, kertoo Perttu Tikka.

Hellewin kehittämän ohjelman perusidea on ollut alusta saakka auttaa kurssintarjoajia hallinnon sähköistämisessä. ”2000-luvun alussa asetettiin tavoite, että ilmoittautumiset tulevat jatkossa tapahtumaan netissä sen sijaan, että jonotetaan opistojen ovien takana tai soitetaan kilpaa puhelimella”, Tikka kertoo.

Asiakkaana ohjelmalla on julkishallinnon kurssitarjoajia sekä yksityisiä kurssipalveluita tarjoavia yrityksiä. ”Ohjelma sopii kaikille kursseja tarjoaville organisaatioille”, Tikka kertoo.

Seuraava kehityspanos ohjelmiston osalta onkin järjestelmä, joka helpottaa loppukäyttäjää kurssitarjonnan löytämisessä. ”Kaikkien Suomen kurssien tarjonta voidaan tarjota yhdestä paikasta”, Tikka kertoo innostuneesti. ”Tulemme lanseeraamaan vielä tämän vuoden puolella uuden linnunrata.fi-palvelun”, Tikka jatkaa.

Linnunradalla on jo nyt yli 300 kunnan palvelut ja kymmeniä tuhansia kursseja. Verkkokauppa, joka toimii ohjelman taustalla, kerää dataa ja kokoaa analytiikkaa. ”Keräämämme data auttaa asiakkaitamme tulevaisuuden tekemisessään.”

Ensimmäisen aallon kasvu tulee ensisijaisesti kotimaasta. ”Kotimaassa haemme voimakasta kasvua. Kansainvälistä potentiaalia ja kasvumahdollisuuksia tutkaillaan koko ajan tässä sivussa. Teknisesti ja osaamisen osalta meillä on täydet valmiudet kansainvälistyä”, Tikka avaa kysyttäessä tulevaisuuden suunnitelmista.

Kasvu Open herätti mielenkiinnon kun mainos osui silmään jonkin uutiskirjeen lomasta. ”Linnunradan osalta kaivattiin sparrausta markkinointiin ja koettiin että meidän kannattaa hakea mukaan”, Tikka kertoo ja jatkaa, ”olemme saaneet valtavan paljon hyviä vinkkejä markkinointiin ja markkinoinnin käytännön toteutukseen. Osa vinkeistä on jo otettu käytäntöönkin. Myös kansainvälistymiseen olemme saaneet erinomaisia mietteitä siitä, millä painotuksella kansainvälistymistä voi lähteä viemään eteenpäin.”

Finaalia Tikka odottaa suurella mielenkiinnolla. ”Mikäli tulemme saamaan samantyyppistä sparrausta kun tähänkin asti olemme saaneet, niin hyvä! Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kasvu Openiin.” 

Hellewi kotisivut 
Linnunrata.fi palvelu
Linnunrata twitterissä


Kirjoittaja

Johanna Holkko


Kommentointi