Blogi

Finalistiesittely Hippo Terapiaklinikka Oy: siellä, missä tarvitaan

21.9.2015

Hippo Terapiaklinikka tarjoaa yksilöllisiä kuntoutus- ja hyvinvointipalveluita lapsille, nuorille ja aikuisille.

Ryhmä- ja yksilöterapiaan sekä moniterapiaan erikoistunut Hippo Terapiaklinikka Oy kasvaa vauhdilla. Jyväskylään, Tampereelle ja Turkuun laajentunut Hippo Terapiaklinikka tarjoaa yksilöllisiä kuntoutus- ja hyvinvointipalveluita lapsille, nuorille ja aikuisille. Yrityksen tarjoamalle uudenlaiselle vaikeavammaisten ja oppimisvaikeuslasten monimuototerapialle on kysyntää, ja tiimillä on sitä Kasvu Openissa peräänkuulutettua kasvunälkää.

Sisarukset Auli Kälvi ja Heli Vuorio olivat luoneet pitkän uran terapia-alalla. Yksityisenä ammatinharjoittajana Aulia usein pohditutti, että kuntoutukseen hakeuduttiin liian myöhään. Tästä syntyi kantava ajatus tulevan Hippo Terapiaklinikan liiketoiminnalle. Hipossa lapset otetaan vastaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ja heitä hoidetaan moniammatillisesti. Terapiaklinikka aloitti toiminnan vuonna 2012.

Hippo Terapiaklinikka on erikoistunut ryhmä- ja yksiläterapiaan sekä moniterapiaan.”Kahden eri ammattikunnan osaajan näkemys lapsen tilanteesta auttaa suunnittelemaan tehokkaampia ja kokonaisvaltaisempia hoitomuotoja. Nämä kaksi eri ammattikunnan edustajaa ohjaavat siten samaa ryhmää, mikä on kuntoutusvasteen kannalta erinomaista ja myös maksajataholle kustannustehokkaampaa”, kertoo toimitusjohtaja ja neuropsykologian erikoispsykologi Auli Kälvi.

Pilotti toteutettiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa, kun Hippolaiset kutsuttiin työryhmänä purkamaan piirin hoitojonoja.

”Moniammattilisuus tuo uusia ulottuvuuksia kuntoutukseen. Uutena meillä on alkanut autistien monimuotokuntoutus sekä puhe- sekä musiikkiterapia,” täydentää Jyväskylän aluejohtaja ja puheterapeutti Heli Vuorio.

”Yhteisöllinen toimintapa on yksityissektorilla varsin uutta. Kun kolme vuotta sitten perustimme Hipon Jyväskylään, ei alueella ollut tuskin lainkaan moniammatillisia hoitomuotoja. Olemme siis tietyllä tapaa mullistaneet toimintakenttää”, naurahtaa Vuorio.

Nykyisin Hippo Terapiaklinikalla on lähes 50 ammatinharjoittajaa ympäri Suomen, sekä neljän osakkaan lisäksi yksi työntekijä.

Kasvu Openiin yrityksen ilmoitti palvelujohtaja Sari Saarinen.

”Olen seurannut Kasvu Open johtajaa Uljas Valkeista sekä hänen ideoitaan jo pidemmän aikaa. Uljas on ollut minulle yrittäjyydessä ikään kuin oppi-isä. Olen itse toiminut yrittäjänä melkein 20 vuotta, ja siten Kasvu Openkin on tullut matkan varrella tutuksi”, muistelee Saarinen ja jatkaa, ”kasvuyritykselle sparraus ja apu ovat aina hyväksi. Emme lähteneet mukaan kilpailuun saavuttaaksemme jonkin erityisen tavoitteen vaan pikemminkin haluamme pitää silmät avoinna uusille mahdollisuuksille. Valtakunnallisuus on yleinen tavoitteemme, sillä haluamme olla siellä, missä meitä tarvitaan.”

”Sellainen yhden tai kahden yksikön kasvuvauhti vuodessa olisi kiva”, täydentää Kälvi.

Hippo Terapiaklinikan läsnäolo Keski-Suomen Kasvupolulta ei jäänyt keltään huomaamatta. Positiivinen ja naurava ilmapiiri välittyi haastattelijallekin luurin toiseen päähän.

”Kasvupolulta saimme meille vahvistusta omaan tekemiseen. Vahvistuksen myötä tuli tunne, että olemme oikealla tiellä. Saimme myös konkreettisia työkaluja yrityksen hallinointiin”, luettelee Kälvi.

”Kilpailusta saimme myös iloa, energiaa, kannustusta ja hyvää mieltä. Verkostoiduimme lukuisten huippuasiantuntijoiden kanssa, joihin aiomme olla yhteydessä jatkossakin”, Vuorio lisää.

”Niin, ja mikään ei alkanut tai päättynyt Kasvu Openiin. Tätä työtä tehdään niin kauan, kunnes joku kantaa kotiin. Koko Kasvu Openin ajan olemme laittaneet itsemme kunnolla likoon, huumorilla maustettuna”, jatkaa Kälvi.

”Yrittäminen ja terapiatyö on rankaa. Olemme huomanneet, että iloisuus ja positiivisuus on tärkeää yrittämisessä. Ehkä siihen myös tuomaristo ihastui Kasvupolulla”, toteaa Saarinen.

Mallia pitchaukseen Hippolaiset ovat ottaneet Yhdysvalloista saakka.

”Amerikkalaiset osaavat kertoa hyvin omasta bisneksestään. Pitchaus on kuin show, yrittäjät ovat liekeissä lavalla ja saavat koko yleisön innostumaan. Tämä ajatus oli taustalla, kun lähdimme kehittämään hissipuhettamme”, kertoo Saarinen.

Ja niin kävi, Hippo Terapiaklinikan Keski-Suomen Kasvupolulla nähty performanssi ei jättänyt ketään kylmäksi.

Hippo Terapiaklinikka voitti Keski-Suomen oman alueellisten pk-yritysten sparraukseen keskittyneen Kasvupolun.Syksyn sparrauksissa Hipon tiimi toivoo tapaavansa terveydenhuollon osaajan, sillä it-osaajia ja pankki-ammattilaisia on tavattu jo paljon. Syksyn sparrauksiin lähdetään Kasvupolulta saadut opit matkassa.

”Kasvusuunnitelmaa kannattaa päivittää aina Kiitoradan jälkeen, jotta sitä pääsee jokaisessa sparrauksessa hiomaan yhä paremmaksi”, neuvovat Kälvi ja Vuorio tulevia kilpailijoita yhteen ääneen.

”Kasvusuunnitelma kannattaa ylipäätään olla mietittynä ja jäsenneltynä, jotta sparrauksissa päästään nopeammin itse asiaan”, muistuttaa Saarinen.

”Itse asiaanpa hyvinkin!”, huudahtaa Vuorio, ”meinasipa Sarille tulla kilpailun aikana uusi avioliittokin, kun kosittiin kesken Kasvupolun.”

 

Koko porukka ratkeaa naurunremakkaan puhelun toisessa päässä.

”Harmi vaan, että olen ollut naimisissa jo 25 vuotta. Ei siitä enää mihinkään lähdetä”, Saarinen vastaa.

Loppuun Hipon tiimi haluaa toivottaa erityiskiitokset kaikille heitä sparranneille: ”Kokemuksena Kasvu Open oli ihan mieletön. Emme kyllä arvanneet, miten paljon kilpailusta saisimme eväitä tulevaisuuteen. Lisäksi päivät olivat hirveän hauskoja, rohkeasti mukaan vain!”

Hippo Terapiaklinikka kotisivut

Hippo Terapiaklinikka Facebookissa


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi