Blogi

Finalistiesittely Intunex Oy: yhdessä enemmän aikaiseksi

8.10.2015

”Halusimme kehittää palvelun, joka soveltuisi tämän päivän työelämän tarpeisiin sekä olisi visuaalisesti motivoiva ja helppokäyttöinen. Palvelun tuli olla sellainen, jota koko yrityksen henkilöstö haluaisi käyttää”, kertoo toimitusjohtaja Janne Ruohisto (kuvassa vasemmalla). Oikealla teknologiajohtaja Jaakko Naakka.

Henkilöstöalalla työskennellyt Janne Ruohisto huomasi työssään, ettei yrityksissä ja organisaatioissa olevaa osaamista osata hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Osaamisen ja tiedonhallinnan järjestelmät olivat liian byrokraattisia, kankeita ja suunniteltu lähinnä hallinnollisiin tarpeisiin, heijastaen teollisen aikakauden rakenteita ja kulttuuria. 

Vuonna 2008 perustettu Intunex auttaa ihmisiä tekemään yhteistyötä ja jakamaan osaamistaan paremmin, saamaan siten yhdessä enemmän aikaan.

Skillihive-ratkaisun avulla osaamisen löytäminen organisaatiossa on helpompaa.Ruohisto kokosi ympärilleen asiantuntevan tiimin, joka otti tehtäväkseen sellaisen ratkaisun kehittämisen, joka auttaisi asiantuntijoita jakamaan osaamistaan. Tulevan palvelun ympärille perustetun Intunexin toiminta keskittyi alkuvuosina tuotekehitykseen.

”Tuotekehitystä rahoitimme omalla pääomalla, TEKESin myöntämällä innovaatio- ja tuotekehitysrahoituksella, sekä tulorahoituksella, joka muodostui pääosin konsultointipalveluista”, yrityksen perustaja Janne Ruohisto muistelee.

Kiinteässä yhteistyössä asiakkaiden kanssa toteutettu tuotekehityksen tulos, palvelun ensimmäinen kaupallinen versio Skillhivesta, lanseerattiin vuoden 2011 alussa.

”Nopeasti tämän jälkeen saimme asiakkaaksemme suuria yrityksiä ja organisaatioita. Suurimmat asiakkaat ovat pörssiyhtiöitä.”

Suomessa positiivista mainetta kerännyt yritys on noteerattu yhdeksi Euroopan innovatiivisimmista HR-teknologioista, kuin myös maan kiinnostavimpien start up –yritysten joukossa. (Tietokone 10/2012, HR Today 2013).

”Halusimme kehittää palvelun, joka soveltuisi tämän päivän työelämän tarpeisiin sekä olisi visuaalisesti motivoiva ja helppokäyttöinen. Palvelun tuli olla sellainen, jota koko yrityksen henkilöstö haluaisi käyttää.”

Skillhiven salaisuus on toimintatapa, jota kutsutaan parvityöksi. Parvet ovat nopeita työryhmiä jotka organisoituvat yhteisten työnkohteiden ympärille osaamisen ja kiinnostuksen perusteella.

”Tarjoamme palvelua yrityksille verkkopalveluna Saas-periaatteella. Mikä tahansa organisaatio voi ottaa palvelun käyttöön mistä päin maailmaa tahansa yksinkertaisesti vain rekisteröimällä palvelun käyttäjäksi verkkosivuillamme.”

Seuraavat askeleet yrityksessä otetaan kohti kansainvälisiä markkinoita.

”Tärkein asiakaskohderyhmämme on ollut keskisuuret ja suuret korkean osaamistason projektiorganisaatiot. Tähän mennessä asiakkaamme ovat olleet pääasiassa Suomessa, ja myyntistrategiamme on ollut perinteistä B2B-myyntiä.”

Myynnin nopeuttamiseksi ja laajentamiseksi ryhdytään kehittämään myyntistrategiaa, -prosesseja sekä –kanavia.

”Kasvu Openista haemme sparrausta myynti- ja kansainvälistymisstrategian kehittämiseksi. Lisäksi uudet verkostot ja kontaktit muiden yrittäjien kanssa ovat kiinnostavia.”

Skillhive-palvelu on noteerattu yhdeksi Euroopan innovatiivisimmista HR-ratkaisuista.Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa toimiva yritys osallistui keväällä Kasvu Openin Digipolulle.

”Kokemuksena Kasvu Open oli innostava ja energisoiva. Saimme kokeneilta liiketoiminnan ammattilaisilta ja johtajilta suoraa palautetta strategiamme ja liiketoimintamme kehittämiseksi. On ollut hienoa huomata, kuinka Kasvu Open mahdollistaa kokeneiden konkareiden osaamisen levittämisen pieniin start up –yrityksiin.”

Finaalilta Ruohisto odottaa yhtä energistä työskentelyä kuin tähänkin saakka.
”Asenne sparrauspäivissä on ollut positiivinen ja rakentava. Jatkossa haluamme pureutua entistä syvemmälle asioissa, kun ensimmäinen kierros on jo takana. On kiinnostavaa kuulla myös muiden yrittäjien tarinoita ja tavoitteita.”

Intunex kotisivut
Skillhive kotisivut
@Intunex twittter
@Skillhive1 twitter
Intunex Facebook
Skillhive Facebook
Skillhive Instagram



Kommentointi