Blogi

Finalistiesittely KT-Shelter: maailmanvalloitusmatkalla

18.5.2015

Pohjois-Savon Kasvupolun voittaja KT-Shelter Oy:n tuotteelle ei löydy maailmalta kilpailijaa. Yritys suunnittelee ja toteuttaa erilaisia sääsuojia, jotka voidaan pystyttää miesvoimin kiipeilemättä, ilman nostureita ja erityistaitoja. Konsepti on ylivoimainen etenkin erilaisissa hätätilanteissa, kriiseissä ja katastrofeissa, jotka joko luonnon tai ihmisen aiheuttamina ovat jokavuotisia. Tiiviissä yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa suunnitellulla tuotteella on kysyntää maailmanlaajuisesti.

”Tuotteemme toimii kriisitilanteissa myös sairaalatelttana tai komennustelttana sääsuojauksen lisäksi. Teltan saa täysin tiiviiksi esimerkiksi hiekka- tai lumimyrskyjä vastaan ja tarvittaessa siihen voidaan asentaa lämmöneristys. Kehitämme sääsuojaa nyt siten, että se toimisi tehokkaasti konttivoimalaitoksella kriisialueilla, jolloin suojaan voitaisiin tuottaa energiaa puuhakkeesta”, yrittäjä Tommi Kasanen tarkentaa.

KT-Shelter suunnittelee ja toteuttaa erilaisia sääsuojia.

Kasvu Openiin yritys ajautui sattumalta.

”Löysimme Kasvu Openin ihan vahingossa netin kautta ja päätimme hakea mukaan. Tavoitteenamme on päästä mahdollisimman nopeasti kansainvälisille markkinoille ja lähdimme hakemaan kilpailusta sparrausta juuri kansainvälistymisen haasteisiin.”

Yrityksen maailmavalloitus alkaa kansainvälisiltä messuilta Lontoosta ja Puolasta.

”Saimme jokaiselta tapaamaltamme mylläriltä äärettömän hyviä vinkkejä ja uskoa omaan tekemiseen. Oppien lisäksi saimme mylläreiltä suoria kontakteja, joiden avulla kehitämme liiketoimintaamme eteenpäin. Sparrauspäivien aikana verkostoiduimme paitsi mylläreiden myös muiden kilpailevien yrittäjien kanssa. Yhteistyöllä ja verkostolla voimme luoda vahvan synergiaedun.”

KT-Shelterin tuote on valmistettu tiiviissä yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa.

Kasanen odottaa syksyn sparrauspäiviltä samankaltaista haastamista, kuin mitä aiemmat kiitoradat ovat tarjonneet.

”Konsepti on siitä mielenkiintoinen, että mitä pidemmälle kilpailussa etenee sitä enemmän herää kysymyksiä. Ensimmäinen kiitoratapäivä meni Kasvu Open –konseptin opettelussa, mutta toisesta kiitoradasta jäi jo paljon enemmän käteen. En edes osaa kuvitella, mitä seuraava sparrauskierros syksyllä tuo tullessaan. Semifinaaleissa aiomme panostaa pitchiimme ja pyrimme luomaan liiketoimintamme ympärille yleisölle helposti lähestyttävän tarinan”, kertoo Kasanen tyytyväisenä.

”Tulevia Kasvu Open –kilpailijoita kehotan panostamaan kiitoratapäiviin. Avoimuudella ja kohtuullisella panostuksella päivien hyödyt ovat huomattavasti suuremmat. Täten mylläri pääsee paneutumaan yrityksen liiketoimintaan toden teolla.”

KT-Shelter kotisivut

KT-Shelter yrityskortti


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi