Blogi

Finalistiesittely Lämpöpartio Oy: 1000 ja 4 tyytyväistä asiakasta

28.10.2015

”Tuotteen sijaan ryhdyttiin myymään palvelukokonaisuutta avaimet käteen -periaatteella. Lupaamme yhä tänäkin päivänä asiakkaalle asennusaikataulun ja hinnoittelemme tuotteen kokonaisuuden mukaan”, kiteyttää Lämpöpartion toimitusjohtaja Vesa Malmberg.

Mistä löytyvät Suomen tyytyväisimmät asiakkaat?

Vaihtoehtoja on varmasti monia, mutta jo nopealla selailulla Lämpöpartion sivuilla vakuuttuu siitä, että yrityksellä on hallussaan maan tyytyväisimmät asiakkaat.

”Meidän kaikki asiakkaamme ovat meille asiakasreferenssejä”, kiittelee Lämpöpartion toimitusjohtaja Vesa Malmberg. ”Teemme lämpöpumppujen asennuksen loppuun asti kerralla niin, ettei asuminen kohteessa pääse keskeytymään. Meille on tärkeää, että työnjälkemme on viimeisen päälle eikä melkein.”

Mutta mitä sanovat Lämpöpartion asiakkaat?

”-- Olemme teettäneet useita remontteja, ja moniin muihin verrattuna Lämpöpartion pojille on todella nostettava hattua. Asentajat kulkivat sisällä sukkasillaan, imuroivat pois roskat ja tekivät kaikin puolin hienoa jälkeä. Huokaisimme helpotuksesta siksikin, että satuimme näkemään samanlaisen lämpöverkkoremontin lopputuloksen eri firman jäljiltä. Meillä kaikki sujui viimeisen päälle”, kehuvat Auviset Palokasta.

Mutta miten nämä tyytyväiset asiakkaat on saavutettu? Palataan ajassa taaksepäin.

Tuotteen ympärille palvelukokonaisuus

Lämpöpartion tarina sai alkunsa vuonna 2008, kun yrityksen toimitusjohtaja Malmberg asensi ilmalämpöpumppuja toiminimellä.

”Tein asennuksia muutamalle isolle yritykselle aliurakointina parin vuoden ajan. Sitten alueellinen ilmalämpöpumppujen myyntiedustaja lopetti. Mietin, että mitäs sitten?”

Malmberg päätti palkata myyntimiehen. Myyjän kanssa tehtiin reilu vuosi yhteistyötä ja yrityksen toiminta saatiin taas jaloilleen.

”Emme kuitenkaan tehneet sen kummempaa tulosta. Seuraava kehittämisen paikka oli siinä: miten tästä hommasta voisi saada muutakin kuin leivän pöytään?”

Toimintaa kasvatettiin edelleen, ja vuonna 2011 Lämpöpartio osakeyhtiöitettiin. Toiminta oli kuitenkin pääasiassa tuotemyyntiä, kunnes Malmberg ilmoitti yrityksen Tulevaisuuden Kasvupolut -sparraukseen. Sieltä syntyi idea palvelukokonaisuuden luomisesta. Sittemmin tuotevalikoima on laajentunut kattamaan myös ilmavesilämpöpumppujen ja maalämpöpumppujen asennukset.

”Tuotteen sijaan ryhdyttiin myymään palvelukokonaisuutta avaimet käteen -periaatteella. Lupaamme yhä tänäkin päivänä asiakkaalle asennusaikataulun ja hinnoittelemme tuotteen kokonaisuuden mukaan”, Malmberg kiteyttää.

Uskallus ottaa apua vastaan

Yrityksen toiminta kääntyi taas uusille kasvu-urille huippu myyntivalmentaja Kenneth Österbergin tullessa osakkaaksi Lämpöpartioon.

”Kennethin johdolla olemme rakentaneet myyntiverkostojamme ympäri Suomea. Meille on tärkeää, että myyjämme ovat meille omannäköisiä, siksi koulutamme kaikki myyjät itse”, Malmberg kertoo.

Ja työ näkyy - paitsi tyytyväisissä asiakkaissa myös kasvuluvuissa.

Vuonna 2013 yrityksen liikevaihto oli 640 000 euroa. Vuonna 2014 jo 2,1 miljoonaa ja tänä vuonna saavutetaan 5 miljoonan euron liikevaihdon raja. Ensi vuonna tavoitellaan jo 10 miljoonan euron liikevaihtoa.

”Hyvään kasvuvauhtiimme on vaikuttanut myös uskallus ottaa apua vastaan sinne, minne sitä tarvitaan. Siksi lähdimme mukaan myös Kasvu Openiin”, Malmberg toteaa.

”Tavoitteena Kasvu Openissa on saada ajatuksia tulevan kasvun rahoittamiseen. Tähän asti olemme edenneet tulosrahoitteisesti, mutta harppaus 10 miljoonan euron liikevaihtoon vaatii jo järeämmät aseet”, Malmberg analysoi.

Muutoksia on luvassa muitakin, kun ensi vuonna astutaan Suomen valloituksen jälkeen ensi kertaa Ruotsin markkinoille.

”Kasvu Openista on auennut keskusteluyhteyksiä eri rahoituskanaviin, kuten Tekesille ja ELY-keskukseen. Kaikenlaisia hankkeita on käynnistetty prosessin lomassa. Osallistumme esimerkiksi Team Finlandin kansainvälistymisohjelmaan”, Malmberg tiivistää.

”Yleisesti ottaen Kasvu Openista on tullut apuja markkinointiin ja sosiaalisen median valjastamiseen, kuin myös hallitustyöskentelyn kehittämiseen”, Malmberg päättää.


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi