Blogi

Finalistiesittely Lingo Languages Oy: verkoston voimaa

10.7.2015

Kasvu Open sparrauksen myötä LingoLanguages ryhtyi kehittämään Cloud9-pilvipalvelua LEAN-mallin mukaisesti.

Satakunnan Kasvupolulta kunniamaininnan saanut Lingo Languages Oy rohkaisee suomalaisia yrityksiä viestimään kansainvälisillä markkinoilla. Yrityksen palveluita ovat käännökset, oikoluvut, termityö ja kansainvälisen viestinnän konsultointi. Vuonna 2005 perustettua yritystä luotsaa toimitusjohtaja Miia Virtanen yhdessä aviomiehensä myyntipäällikkö Mikko Virtasen kanssa. Lisäksi Lingo Languages työllistää 20-30 kääntäjää ja oikolukijaa maailmalla. Asiakkaita yrityksellä on pääosin Suomessa, mutta asiakkuuksia on solmittu myös ulkomaille. Tulevaisuudessa tavoitteena on viedä yrityksen osaamista eurooppalaisista kielistä ja kulttuureista Pohjois-Amerikkaan jo olemassa olevan verkoston avulla.

”Verkostoituminen on meille strateginen valinta. Olemme aktiivisesti mukana paikallisessa yrityskentässä. Toimistommekin sijaitsee Yrittäjätalo Köörissä Porin keskustassa. Asiakkaitamme ovat kansainvälistä kauppaa harjoittavat yritysasiakkaat, mutta joukossa on myös julkisen sektorin palveluntarjoajia”, kertoo Miia Virtanen.

Vuonna 2005 perustettua Lingo Languages Oy:tä luotsaa toimitusjohtaja Miia Virtanen yhdessä aviomiehensä myyntipäällikkö Mikko Virtansen kanssa.

Virtanen ihastui Kasvu Openin positiiviseen henkeen sosiaalisessa mediassa.

 ”Törmäsin Kasvu Openiin ensimmäisen kerran Twitterissä viime vuoden finaalin yhteydessä. Twiiteistä välittyi positiivinen, raikas ja kannustava fiilis. Heräsi kipinä, että tähän haluamme mukaan! Kasvu Openin asiantuntijoilta toivoimme mielipiteitä yrityksemme kehittämisestä ja kasvusuunnitelmastamme.”

Kiitoratapäivissä yrittäjät pääsivät irtautumaan arjesta ja pysähtymään kehitystyöhön.

”Kasvu Openista saimme uutta intoa ja uskoa omaan tekemiseen. Avain kaikelle menestykselle on kehittäminen ja kehittyminen. Kiitoratapäivät tarjosivat meille mahdollisuuden pysähtyä ja miettiä tulevaisuutta,” Virtanen kertoo.

Sparrauksesta yrittäjät saivat lukuisia oivalluksia, joita pystyivät viemään heti käytäntöön.

”Kiitoratapäivissä saimme useita pienempiä ja muutamia isompia vinkkejä liiketoimintamme kehittämiseen. Uusimme kaikki sopimuspohjamme kiitoradalla tapaamamme juristin kanssa käydyn keskustelun jälkeen sekä kirkastimme yleisesti yrityksen tavoitteita ja tarkoitusta. Saimme myös palautetta uudesta pilvipalvelustamme, joka tukee käännöstyötä. Sparrauksen myötä ryhdyimme kehittämään Cloud9-pilvipalvelua LEAN-mallin mukaisesti, ja otimme asiakkaat mukaan kehitystyöhön”, summaa Virtanen.

Kasvu Open sparrauksen myötä Lingo Languages ryhtyi kehittämään Cloud9-pilvipalveluaan LEAN-mallin mukaisesti.

Syksyllä julkaistavassa uudessa palvelussa kohtaavat Lingon asiakkaat, toimiston projektinhallinta sekä kääntäjät ja kielentarkistajat maailmalla. Kyseessä on helppokäyttöinen, vuorovaikutteinen ja visuaalisesti näyttävä alusta, ja palveluun liittyy myös Lingon tavoite kehittää käännösprosessia yhdessä asiakkaiden kanssa ja sujuvoittaa erityisesti verkkosivustojen ja -sisältöjen kääntämistä. Lisäksi palvelu tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden hallita käännettyjä materiaaleja yhdessä ja samassa paikassa.

Ei ole poikkeavaa, että Kasvu Open -kilpailijoiden välillä syntyy kumppanuuksia ja asiakassuhteita. Myös Lingo on saanut asiakkaita muista Kasvu Open -kilpailijoista.

”Odotamme innolla syksyn sparrauksia. Meillä on kesällä aikaa hioa pilvipalveluamme saamamme palautteen perusteella, joten voimme tuoda suunnitelmamme entistä ehompana uudelleen myllättäväksi. Tämän lisäksi toivomme sparrausta digiajan markkinointiin ja myyntiin. Kiitoratapäiviin lähdemme avoimin mielin verkottumaan kanssakilpailijoiden kanssa”, avaa Virtanen odotuksia.

Virtanen kehuu mylläreiden taitoa tunnistaa lyhyessäkin ajassa yrityksen potentiaali ja kasvun haasteet.

”Mielestäni tärkeintä Kasvu Openissa on kuunnella mylläreitä. Vinkkejä, kehityskohteita ja palautetta tulee paljon. Osallistuvan yrityksen edustajilla olisi syytä olla myös kirkas ajatus siitä, mihin haasteisiin ollaan ylipäätään hakemassa sparrausta”, neuvoo Virtanen.

Voit lukea lisää Miia Virtasen kokemuksia Lingon blogista.

Lingo Languages kotisivut

Lingo Languages yrityskortti


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi