Blogi

Finalistiesittely Medkit Finland Oy: Medkit varustaa arjen sankarit

30.6.2015

Jo muutamassa vuodessa MedKit Finland Oy on noussut Suomen suurimmaksi ensihoitotuotteiden maahantuojaksi.

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun voittaja, oululainen Medkit Finland Oy on kasvanut määrätietoisella kehittämisellä Suomen suurimmaksi ensihoitotuotteiden tavarantoimittajaksi. Vuonna 2008 perustetun yrityksen juuret juontavat 2000-luvun alkupuolelle, kun yrittäjäpariskunta Minna Åman-Toivio ja Tuukka Toivio työskentelivät Arabiemiraateissa.

”Pohdimme usein ulkomailla työskennellessämme, miksei Suomessa ollut tarjolla yhtä monipuolista ja laajaa ensihoidon tuotevalikoimaa kuin mitä maailmalla oli tarjolla. Tuukalla on ensihoitolääkärinä vahva kokemus alalta ja työskentelystä vaativilla katastrofialueilla”, sanoo Åman-Toivio.

Siinä missä useat jäävät usein vain pohtimaan tilannetta, tekivät Minna ja Tuukka nopeasti markkinaselvityksen Suomen ensihoidon tavarantoimitustilanteesta ja tarttuivat tilaisuuteen.

Jo muutamassa vuodessa MedKit Finland Oy nousi Suomen suurimmaksi ensihoitotuotteiden maahantuojaksi. Tällä hetkellä verkkokaupassa on yli 2000 tuotteen valikoima ja asiakkaina yli 3800 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota, terveydenhuollon pieniä yksiköitä, kuntia, yrityksiä, sairaaloita, poliisivoimia, urheiluseuroja, rajavartiostoa, sairaankuljetustoimijoita kuin teollisuuden suurasiakkaitakin. Markkinajohtajuus on ollut mahdollista vahvan kokemuksen ja osaamisen lisäksi myös määrätietoisessa kehittämisessä ja investoinneissa.

MedKit Finland Oy:n varastoa.

”Helpotamme asiakkaidemme hoitovälineiden hankintakaaosta. Olemme panostaneet voimakkaasti verkkokauppaan, yritysilmeeseen, tuotevalikoimaan, varastoihin ja toimitiloihin. Kasvun ansiosta olemme pystyneet palkkaamaan myös uusia työntekijöitä. Myös tiukka taloudellinen tilanne on tuonut meille uusia asiakkaita, kun sairaalat, kunnat ja yritykset ovat hakeneet säästöjä keskittämällä hankintoja ja karsimalla kuluja”, Åman-Toivio tiivistää.

Medkit lähti Kasvu Openiin mukaan hakemaan sparrausta tulevien kasvutavoitteiden saavuttamiseksi.

”Olemme ennenkin käyttäneet paljon ulkopuolista osaamista yrityksen kasvattamiseen ja kehittämiseen. Kasvu Openissa meitä kiinnosti eniten asiantuntijoiden antama palaute ja uuden näkökulmat. Tavoittelemme voimakasta kasvua ja panostamme lähitulevaisuudessa erityisesti Ruotsin markkinoille sekä suurteollisuuden isoihin voimalahankkeisiin Terveys & Turvallisuus –konseptilla."

Pohjois-Pohjanmaan voittajat MedKit Finland Oy sekä Rec Alkalinen hallituksen puheenjohtaja Jarmo Pudas.Voittotuuletukset Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolulta. Minna Åman-Toivion kanssa tuulettamassa kunniamaininnan saanut Rec Alkalinen hallituksen puheenjohtaja Jarmo Pudas.

Tuleville Kasvu Openiin osallistuville yrityksille Minna Åman-Toivio suosittelee valmistautumaan hyvin etukäteen.

”Asiantuntijoille kannattaa lähettää etukäteen hyvin valmisteltu ja jäsennelty materiaali yrityksen kasvutavoitteista. Mitä enemmän mylläreille antaa tietoa etukäteen sitä paremmin he pystyvät auttamaan tavoitteisiin pääsemisessä."

Medkit kotisivut

Medkit yrityskortti


Kirjoittaja

Jaana Seppälä

Operatiivinen johtaja, Kasvu Open


Kommentointi