Blogi

Finalistiesittely Mikemet Oy: vastuullisuus ja kasvu kulkevat käsi kädessä

10.8.2015

Mikemet toteutti juuri reilun puolen miljoonan koneinvestoinnin, joka antaa uusia mahdollisuuksia tuotannon tehostamiseen.

Etelä-Savon Kasvupolun voittaja Mikemet Oy on alihankintayhteistyöhön ja sopimusvalmistukseen erikoistunut metallialan yritys. Tuotantoon kuuluu erilaisia sähkölaitteiden komponentteja ja sähkökeskusten osia, hitsaus-, pintakäsittely- ja kokoonpanotöitä sekä teräsrakenteiden valmistusta. Teollisen tuotantotoiminnan lisäksi Mikemet tarjoaa räätälöityjä ammatillisen kuntoutuksen palveluja eri toimialoille muun muassa tarjoamalla valmennettua työvoimaa yritysten tilapäisiin henkilöstötarpeisiin.

Mikemetin toimitusjohtaja Jukka Kokkonen ja henkilöstö- ja palvelupäällikkö Jenni Rytkönen.”Olemme niin sanottu sosiaalinen yritys. Nämä kaksi liiketoiminta-alaamme täydentävät erinomaisesti toisiaan ja pidämme samalla huolta kilpailukyvystämme ja kustannuksistamme. Kohtaamme toiminnassa niin paljon hyvää työvoimaa, että voimme henkilöstövuokrauksen kautta välittää sitä myös eteenpäin”, korostaa toimitusjohtaja Jukka Kokkonen henkilöstö- ja palvelupäällikkö Jenni Rytkönen vierellään.

Tänä päivänä, reilut 50 henkilöä työllistävä Mikemet on liiketoimintakaupalla siirtynyt yksityisomistukseen vuonna 2011. Perinteet sosiaaliselle ja yhteiskuntavastuulliselle toiminnalle ulottuvat kuitenkin jo pitkälle 80-luvulle.

”Mikemet on aloittanut toimintansa jo vuonna 1981 Mikkelin kaupungin ja Hengitysliiton omistamana työkeskuksena. Neljä vuotta sitten kaksi meitä entistä työntekijää osti liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Yhteiskuntavastuullisuus tuo mukanaan paljon hyviä asioita emmekä halunneet romuttaa perinnettä”, sanoo Kokkonen.

Mikemetin henkilöstöä työn touhussa.

Kasvuhaluinen yritys on kehittänyt liiketoimintaansa määrätietoisesti. Mikemetin tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa 25 prosenttia seuraavan kolmen vuoden aikana. Juuri toteutettu reilun puolen miljoonan koneinvestointi antaa uusia mahdollisuuksia tuotannon tehostamiseen. Laiteinvestointien lisäksi yritys panostaa henkilöstön koulutukseen ja teollisen internetin rakentamiseen. Kasvu Openissa Kokkonen kiinnostui luvassa olevasta sparrauksesta sekä uusista kasvun eväistä.

”Me yrittäjät olemme vähän yksinäisiä puurtajia, joten oli todella virkistävää saada ulkopuolisilta näkemystä meidän kasvustrategiaan. Asiantuntijat esittivät tiukkoja kysymyksiä ja kyseenalaistivat positiivisessa mielessä toimintaa sekä antoivat uskoa omille visioille ja suunnitelmille”, tähdensi Kokkonen.

Kokkonen odottaa samanlaista kyseenalaistamista myös jatkossa. Tulevia Kasvu Open finalisteja Kokkonen kannustaa rohkeasti mukaan.

”Kannattaa lähteä ehdottomasti mukaan, leikkimielellä tosissaan hyvällä huumorilla höystettynä”, kannustaa Kokkonen hymyillen.

Mikemet kotisivut

Mikemet yrityskortti


Kirjoittaja

Jaana Seppälä

Operatiivinen johtaja, Kasvu Open


Kommentointi