Blogi

Finalistiesittely MotoCut Oy: verkostoa rakentamassa

29.6.2015

MotoCut katkaisukoura syrjäyttää miestyövoiman katkaisten betonipaalut tehokkaammin ja turvallisemmin kuin käsin katkaistuna.

Keski-Uudenmaan Kasvupolulta kunniamaininnan saanut MotoCut Oy kehittää uudenlaisia kaivinkoneiden lisälaitteita. MotoCut katkaisukoura syrjäyttää miestyövoiman katkaisten betonipaalut tehokkaammin ja turvallisemmin kuin käsin katkaistuna. Katkaisukoura kiinnitetään kaivinkoneeseen, josta se saa voimansa. Tuotteella on kaksi kansainvälistä patenttia, joten maailmanmarkkinoilta ei löydy timanttilaikoilla toimivaa vastaavaa laitetta.

”Tuotteellamme on globaalit markkinat, mikä mahdollistaa meille maailmanlaajuisen jälleenmyyntiverkoston rakentamisen. Verkoston rakentaminen on käynnissä parhaillaan ja saimme siihen hyviä kontakteja Kasvu Openin kautta. Kotimaan lisäksi kauppoja on jo solmittu Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Vahvistamme myös tiimiämme maailmanvalloitusta varten muun muassa myyntijohtajalla”, kertoo toimitusjohtaja Antti Mäkelä suunnitelmista.

MotoCut katkaisukoura kiinnitetään kaivinkoneeseen, josta se saa voimansa.

Mäkelä sai tietää Kasvu Openista sähköpostiviestin perusteella ja päätös mukaan hakemisesta vahvistui myöhemmin Tekesin järjestämässä tilaisuudessa.

”Lähdimme Kasvu Openista hakemaan sekä rahoitusta että tukea kansainvälistymissuunnitelmillemme. Rahoitus tuli lopulta muuta kautta, mutta kontakteja saimme runsaasti. Jotkut neuvotteluista jatkuvat yhä, eivätkä keskustelut mylläreiden kanssa jääneet siten vain yhteen kertaan. Yksi tavoitteistamme on ollut myös saada lisää näkyvyyttä. Teemme tuotteellamme pioneerityötä, joten yrityksemme näkyvyyden kohottaminen on tässä elinkaaren vaiheessa tärkeää”, kertoo Mäkelä.

Syksyn sparrauksilta Mäkelä odottaa entistä tiukempaa haastamista yrityksen kasvusuunnitelmille.

”Paljon on vielä haasteita jäljellä, eikä sitä ole yrittäjänä koskaan valmis. Kansainvälistymisenkin suhteen on vielä monta kiveä käännettävänä, joten syksyltä haen jatkoa yrityksen kasvupolun rakennusohjeisiin ja -vinkkeihin. Verkostoitumista odotan myös innolla!”

Tulevia Kasvu Open –kilpailijoita Mäkelä neuvoo lähtemään pelottomasti mukaan sparraukseen.

”Ajatusten selkeyttäminen ennen kiitoratapäivää on tarpeen. Rehellisellä ja avoimella otteella mylläyksestä saa paljon enemmän irti.” 

MotoCut kotisivut

MotoCut yrityskortti


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi