Blogi

Finalistiesittely Pentisol Oy: kohti Eurooppaa

10.6.2015

Vuonna 1981 perustettu Pentisol työllistää tällä hetkellä kymmenen henkeä. Kuva: Jani Kääriäinen.

Keski-Uudenmaan Kasvupolun voittaja Pentisol Oy on järvenpääläinen aerosolipakkaamo, joka valmistaa kemikaaleja teollisuuden kunnossapidosta autoiluun kuin myös ammattikeittiöihin. Kasvun keskiössä yrityksellä ovat elintarvikesprayt, kuten vuoka- ja maustesuihkeet, joita yritys valmistaa omailla resepteillään. Ammattikeittiön ovat Pentisolin suurin asiakaskunta, joskin tuotteita myydään myös kuluttajille. Vuonna 1981 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen henkeä.

”Seuraavaksi suuntaamme Euroopan markkinoille. Olemme jo tehneet jakelusopimuksen Unkariin, josta jakelu ulottuu yhteistyökumppaniverkostoa pitkin 11 maahan. Myös raaka-ainetoimittajamme Pohjoismaissa vie tuotteitamme eteenpäin Ruotsiin ja Norjaan”, avaa toimitusjohtaja Jari Mäkinen kasvusuunnitelmia.

Kasvu Open sparrauskilpailun Keski-Uudenmaan Kasvupolun voittaja Pentisolin tuotevalikoimaa.

Mukaan Kasvupolulle yrittäjät päättivät hakea Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen Elina Pekkarisen vinkistä.

”Oli lottovoitto päästä mukaan sparraukseen. Yrityksessämme on käynnissä sukupolvenvaihdos, joten kaikenlainen kehittämistyö tulee oikeaan saumaan. Kasvupolulta haimme vahvistusta kuten myös haastamista omille kasvusuunnitelmillemme”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Sanna Mäkinen.

”Tuotannolliset asiat ovat meillä jo mallillaan. Saimme juuri valmiiksi elintarviketuotantomme sertifioinnin. FSSC 22000 sertifikaatti on maailmanlaajuinen vähittäismyyjien ja suurien elintarvikeyritysten vaatimukset täyttävä elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä. Tämä vahvistaa osaamistamme ja markkina-asemaamme niin Suomessa kuin muuallakin, täytämme nyt kaikkien elintarvikeasiakkaiden vaativat tarpeet. Kasvupolulta haimme konkreettisia vinkkejä kaupan kasvattamiseen kuten myös suoria kontakteja suunnitelmiemme toteuttamiseksi”, tarkentaa Jari.

Sanna ja Jari Mäkinen. Kuva Kalle Lahtinen, Mainossatama Oy.Sanna ja Jari Mäkinen. Kuva Kalle Lahtinen, Mainossatama Oy.

Kasvupolulta yrittäjille jäi käteen enemmän kuin he osasivat odottaa.

”Kasvupolulta tarttui matkaan paljon. Paitsi että saimme sparrauksesta uskoa omaan tekemiseen, saimme myös konkreettisia vinkkejä seuraaviin kasvun askelmiin. Eräs mylläri vinkkasi meitä hakemaan mukaan Finpron Food from Finland –ohjelmaan. Perehdyttyämme asiaan lähdimme ohjelman avulla toteuttamaan kansainvälistymisen suunnitelmiamme”, kiittelee Sanna.

Myös Jari kiittelee sparrauksesta saamistaan suorista kontakteista ja kehottaa tulevia Kasvu Open –kilpailijoita tutustumaan mylläreiden osaamiseen ennakkoon.

”Saimme mylläreiltä suoria kontakteja jatkosuunnitelmien toteuttamiseksi. Suosittelenkin tulevia Kasvu Open –osallistujia tutustumaan mylläreiden osaamiseen ennakolta, jotta voi hyödyntää heidän osaamistaan ja verkostoaan mahdollisimman kattavasti. Jatkokehityksenä ehdotankin yhä tarkempaa kuvausta mylläriprofiileihin Kasvu Openin nettisivuilla, jotta mylläreiden osaamisalueet nousevat paremmin esiin.”

Syksyn sparrauksia yrittäjät odottavat innolla.

”Syksyn kiitoratapäiviin ja finaaleihin aiomme valmistautua huolellisesti pohtimalla kysymyksiä kullekin myllärille jo etukäteen. Finaalilta odotamme entistä tiukempaa ja yksityiskohtaisempaa sparrausta. Kesäloma taitaakin mennä kysymysten pohtimisessa sekä standimme suunnittelussa finaalia silmällä pitäen”, naurahtavat Mäkiset.

Pentisol Oy kotisivut

Pentisol Oy yrityskortti


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi