Blogi

Finalistiesittely Seneqo Oy: palkitsevaa työtä ympäristön hyväksi

20.10.2015

“Työmme on merkityksellistä ja palkitsevaa. Ilmastonmuutos ja ympäristöasiat koskettavat kaikkia ja on ilo olla tuomassa ratkaisuja näihin akuutteihin ongelmiin”, hehkuttaa Seneqon toimitusjohtaja Kari Pentti. Kuvassa yrityksen tiimin workshop-työskentelyä toimistolla.

(Ennen: Lahden 4G-Service Oy)

”Cleantech on laajasti ymmärrettävissä oleva termi, mutta meidän kohdalla siinä ei ole kysymysmerkkiä. Meille se tarkoittaa sitä, että tehdään teknologian avulla asioita ympäristöystävällisemmin”, kertoo Seneqon toimitusjohtaja Kari Pentti.

Kasvu Open finaaliin edennyt Lahden 4G-Service fuusioitui vastikään toisen start-up -yrityksen, Seneqon kanssa. Seneqo tekee edistyksellistä tiedonlouhintaa ja yhteistyö 4G-Servicen kanssa on ollut tiivistä jo entuudestaan.

Lahden 4G-Servicen kehittämä älykäs mittausjärjestelmä mittaa reaaliajassa asiakkaiden tiloja ja koneita, sekä antaa suosituksia parempaan tehokkuuteen. Ratkaisun avulla asiakkaat kykenevät toimimaan arvoverkostossaan läpinäkyvämmin, mikä tuo tehokkuutta esimerkiksi logistiikkaan.

”Tällä hetkellä asiakkaitamme ovat lähinnä teollisuudenalan yritykset, sillä siellä tarve tehokkuuden parantamiselle on kova ja säästöt ovat heti tuntuvia”, Pentti vakuuttaa.

Kari Pentti ja Jani Järvinen perustivat Lahden 4G-Servicen vuonna 2012. Pentti ja Järvinen ryhtyivät kaupallistamaan yrityksen omistaman patentin mukaista tuotetta ympäristötehokkuuden mittauksesta. Tuotekehityksen jälkeen yrityksen liiketoiminta käynnistettiin vuonna 2014.

Yrityksen visiona on tehdä reaaliaikaista ympäristötehokkuuden mittausta 5G-verkoissa niin kuluttaja-, yritys- kuin julkissegmenteissä. Tässä Seneqo haluaa olla maailman paras.

”Haasteena on ilman muuta rahoituksen hankkiminen. Se on aina työlästä, mutta olemme huomanneet, että mielenkiintoinen tarina saa niin ihmiset, työntekijät, sidosryhmät kuin sijoittajatkin liikkeelle”, Pentti kertoo.

Ketterä start-up isojen yritysten rinnalla

Haastavaa on toimia alalla isojen yritysten rinnalla, jotka panostavat vastaaviin asioihin satoja miljoonia, jopa miljardeja.

”Start up -yrityksessä tekeminen on kuitenkin nopeaa ja ketterää, joten täytyy pysytellä edellä muita. Vuonna 2020 tulevat 5G-verkot. Viimeistään silloin haluamme olla tunnettu yritys jo kaikilla mantereilla. Tämä vaatii massiivista kasvua niin henkilöstön kuin liikevaihdonkin suhteen.”

Kasvun ja kansainvälistymisen suunnitelmat ovatkin kunnianhimoiset – mutta niiden eteen tehdään ahkerasti töitä. Ympäristötehokkuuden mittaamisella on kansainvälistä kysyntää. Samat mittaamisen tarpeet ovat olemassa globaalisti. Painotukset voivat kuitenkin olla erilaiset.

”Kasvu ja kansainvälistyminen ovat niin merkittäviä osa-alueita liiketoiminnassa, ettei niiden kehittämiseen voi koskaan saada liikaa apua tai sparrausta.”

Tällä ajatuksella Pentti osallistui myös Kasvu Open Digipolulle Soneran innoittamana. Kahden Kiitoratapäivän aikana yrittäjät saivat runsaasti sparrausta sekä hyviä kontakteja.

”Kontaktit olivat varmaankin Digipolun paras anti. Olimme innoissamme mukana kertomassa omaa tarinaa. Jokainen keskustelu oli hyvää harjoitusta tulevaan, ja selkeytti myös omia ajatuksia. Silloin, kun on tärkeä hissipuheen paikka, löytyvät sanat valmiina suusta.”

Pentti on kiitollinen Kasvu Openin tuomista kokemuksista. ”Kiitoratapäivissä mylläreiden ammattitaidon määrä on ollut huima! Toki odotuksissa olikin hyviä kontakteja ja näkyvyyttä.”

Yrityksessä tiimi, tuote ja tekninen osaaminen ovat jo huipputasolla maailmanvalloitusta varten.

”Olemme siinä mielessä perinteinen suomalainen kasvuyritys, että myyntiin ja markkinointiin tarvitsemme lisäpanostuksia. Tässä olemme kehittyneet jo huimasti, mutta ympäristötehokkuuden myynti ei ole yksinkertainen asia! Aihe on kaikkien huulilla, mutta sen kääntäminen ostoargumenteiksi ja euroiksi kassaan vaatii osaamista.”

4G-Service kotisivut
Seneqo kotisivutKommentointi