Blogi

Finalistiesittely Seniortek Oy: enemmän aikaa hoitotyölle

7.8.2015

Pasi Nurmela ryhtyi kehittelemään Seniortekin liikeideaa yhdessä veljensä Sami Nurmelan kanssa vuonna 2001.

Pohjois-Karjalan Kasvupolun voittaja Seniortek Oy kehittää turva- ja palvelujärjestelmiä palveluasumiseen, kotona asuvien tarpeisiin, turvallisiin oppimisympäristöihin ja päiväkoteihin. Yhtiön tarina juontaa juurensa vuoteen 2001, jolloin veljekset Sami ja Pasi Nurmela aloittivat kehittelemään liikeideaa. Neljätoista vuotta myöhemmin yrityksellä on neljä toimipistettä ympäri Suomen, vientiä Ruotsiin, hallussa useita patentteja ja patenttihakemuksia, InnoSuomi 2007 Lapin maakunnan voitto ja valtakunnallinen kunniamaininta vuoden 2010 InnoSuomi-kilpailusta. Viimeisimpänä saavutuksena on maakunnallisen Kasvu Open –kilpailun voitto.

”Tänä kesänä olemme neuvotelleet myös Norjan markkinoilla sopimuksista, joiden yksityiskohdat selviävät syksyllä. Viimeisin innovaatiomme on valvonta- ja hälytysjärjestelmä ”Kukkatolppa”, joka tekee vanhuksen kotona asumisesta turvallisempaa. Lisäksi kehitämme parhaillaan uusia tuotteita mm. sairaalaympäristöön sekä muille toimialoille”, kertoo Seniorektin toimitusjohtaja Pasi Nurmela.

Turva- ja palveluratkaisuja palveluasumiseen ja kotona asuvien tarpeisiin kehittävä Seniortek mukana messuilla.Seniortekin hoivajärjestelmät eivät vaadi rannekkeita tai muita sensoreita asukkaalle, mikä tekee palvelun käytöstä inhimillisempää. Anturit löytyvät sen sijaan huoneistosta ja niiden käyttöä voidaan säätää etänä. Järjestelmän kehittämistyössä mukana olleet alan professorit ovat pohtineet, kuinka järjestelmän tuottaman informaation avulla voitaisiin tukea asukkaan kuntoutusta.

 ”Järjestelmämme eivät ainoastaan hälytä hoitajaa esimerkiksi potilaan kaatuessa, vaan ne tuottavat vertailukelpoista informaatiota asukaan arkielämästä. Järjestelmällä voidaan mitata esimerkiksi yöunien kestoa, muutoksia liikkuvuudessa ja aktiivisuudessa. Täten hoitajat kykenevät reagoimaan mahdollisiin ongelmiin riittävän ajoissa, mikä edesauttaa kuntoutusprosessia ja vähentää turhia sairaalakäyntejä – aktiivisuustasohan voi vaihdella esimerkiksi uuden käsityöharrastuksen myötä”, avaa Nurmela.

Yrityksen nykyisiä asiakkaita ovat pääasiassa julkisen sektorin palveluasumisyksiköt, mutta kasvavana asiakaskuntana ovat kotona asuvat erikoisryhmät.

”Suurin Seniorturva-järjestelmämme on käytössä 190 paikkaisessa palvelutalossa Lahdessa. Kotihoidon puolella kohtaamme vielä haasteita, johtuen alan kypsymättömyydestä uusille palvelumuodoille ja -teknologialle.  Sosiaali- ja terveysalan teknologiaa on jo runsaasti, ne pitäisi vain osata hyödyntää. Tämä vaatii vaikuttamistyötä alan koulutukseen, mikä on pitkäjänteistä ja raskasta työtä. Sote-alan myllerrys näkyy siten myös meidän liiketoimintaamme”, Nurmela päivittelee.

Seniortek Oy voitto Pohjois-Karjalan Kasvupolun.Kasvu Openissa yrityksen tavoitteena on ollut vientiverkoston kasvattaminen ja yhteiskunnallisen vaikuttajaverkoston löytäminen.

”Kasvu Open –sparrauksesta etsimme apua patenttien realisointiin ja muihin liiketoiminnallisiin erityiskysymyksiin. Ajankohtaisena haasteena meillä on myös kansainvälistyminen sekä siihen tarvittavan rahoituksen löytäminen. Sote-ala on pitkälti muista toimialoista poikkeava, joten toivomme syksyn sparraajilta kokemusta ja osaamista toimialalta”, kertoo Nurmela.

Nurmelan mielestä alueellisia yrityksiä olisi pitänyt olla enemmänkin mukana kilpailussa.

”Kaiken kaikkiaan Kasvu Open on hyvä konsepti – tällaista pitäisi olla enemmänkin Suomessa. Yrittäjien pitäisi vain uskaltaa olla avoimia kertomaan omasta liiketoiminnastaan ja avoimia kumppanuuksien rakentamiselle. Kaikkia ei voi lokeroida kilpailjoiksi, jotka tulevat ja varastavat liikeidean.”

Seniortek kotisivut

Seniortek yrityskortti


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi