Blogi

Finalistiesittely Zaibatsu Interactive: koko perheen yhteistyöpeli

20.10.2015

”Koko perheen Möllit-peli on ensimmäinen pelimme. Yhteistyö Pikku Kakkosen ja BUU-klubbenin kanssa on osoitus siitä, että Möllit on laatutuote alusta loppuun”, iloitsee Jussi Perttola.

On perjantai-ilta. Nelihenkinen Mäkisten perhe viettää tapansa mukaan yhdessä aikaa olohuoneen sohville käpertyneenä. Tunnelma on rankan työ- ja kouluviikon jälkeen rentoutunut.

Kaikki tuijottavat oman puhelimensa ruutua.

Jussi Perttola havaitsi tässä ongelman. Mikseivät Mäkiset voisi viettää aikaa yhdessä, vaikka sitten sen oman ruudun toisella puolella?

”Meidän ajatuksenamme on koota perhe yhteisen laitteen ääreen, vähän niin kuin nykyaikaan päivitetty lautapeli”, Perttola kertoo pelin ideasta.

Zaibatsu Interactiven koko perheen 1-4 hengen moninpeli Elder Goo saa perheen kerääntymään yhteisen tekemisen äärelle. Suomessa Möllit-niminen peli julkaistiin viime viikon torstaina yhteistyössä Yleisradion kanssa.

Vain viikko julkaisun jälkeen peli on kivunnut Google Playn 21. suosituimmaksi älypeliksi. App Storessa peli on kivunnut jo viidenneksi suosituimmaksi lasten ilmaispeliksi – eikä nousu varmasti jää tähän. Peli on julkaistu sekä Android että iOS-käyttöjärjestelmille.

”Koko perheen Möllit-peli on ensimmäinen pelimme. Yhteistyö Pikku Kakkosen ja BUU-klubbenin kanssa on osoitus siitä, että Möllit on laatutuote alusta loppuun”, Perttola iloitsee.

Yrityksen tiimi löytyi peliosuuskunta Expan järjestämästä Expa Game Lab –pelinkehityskerhosta. Yhteistyö muiden projektien osalta sujui niin hyvin, että päätettiin perustaa oma peliyritys. Möllit sai syntynsä keväällä 2014 kun tiimi ryhtyi kehittämään ensimmäistä peliään.

Tällä hetkellä peliyrityksessä on mukana kuusi osakasta. Pian pääluku kasvaa, kun mukaan tarttui Kasvu Openista mylläri ja sarjayrittäjä Antti Seppälä sekä hänen liikekumppaninsa Tero Ylönen. Pelkästään Seppälä on konsultoinut 15 vuoden uransa aikana satoja yrityksiä myymään tehokkaammin sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti.

Koko perheen yhteistyöpeli Möllit julkaistiin yhteistyössä Pikku Kakkosen ja BUU-Klubbenin kanssa."Olen mylläröinyt lukuisissa Kasvu Open -tilaisuuksissa ja tapaan muutenkin suuren määrän start-up -yrityksia vuosittain. Zaibatsu jäi mieleeni poikkeuksellisella tavalla. Aloimme välittömästi kohtaamisemme jälkeen sitoumuksettoman yhteydenpidon ja sparrauksen, koska halusin nähdä, oliko tiimi todella niin hyvä kuin millaisen kuvan heistä sain. Lopullisen niitin yhteistyömme syventymiselle löi käynti yrityksen pääkallopaikalla Jyväskylässä. On harvinaista, että osaaminen, nälkä ja realismi kohtaavat tavalla, joka Zaibatsussa vallitsee”, kommentoi mylläri Antti Seppälä kohtaamistaan Zaibatsun tiimin kanssa.

Alkuperäinen syy Kasvu Open -kilpailuun osallistumiselle oli Mölit-pelin näkyvyyden rakentaminen.

”Erottuvuus pelimarkkinoilla on ensisijaisen tärkeää. Pelkästään App Storeen ilmestyy 500 – 800 uutta peliä joka päivä”, Perttola selventää. ”Pelit ja pelillistäminen on kuitenkin hyvin spesifi ala, jolloin pelimaailman ulkopuolisen vaikea tarjota apua tiettyyn kriittiseen haasteeseen.”

Zaibatsu Interactiven pöytälaatikosta löytyy myös muita peliprojekteja, jotka ovat vielä prototyyppiasteella.

”Itseasiassa Kasvu Openin Turun semifinaaliin osallistuimme uudella kärjellä, hakemaan vinkkejä projektimyynnin toteuttamiseen. Pelien lisäksi teemme ohjelmistoalihankintaa ja pelillistämispalveluja yrityksille. Pelien tekeminen on riskibisnestä, joten ei ole haitaksi, että on monta rautaa tulessa”, Perttola selventää.

Zaibatsu sai Kasvu Openista paljon apua eri liiketoiminnan osa-alueiden kehittämiseen, vaikka pelialan mestaria ei mylläreiden joukosta löytynytkään.

”Osallistumisesta on ollut paljon hyötyä niin vinkkien, näkyvyyden kuin myynnin opettelunkin myötä. Henkilöpaletti, eli sparraajien monipuolisuus, on ollut hyvä. On ollut ilo verkostoitua niin monen eri osaajan kanssa. Näillä eväillä on hyvä valmistautua ensi viikon finaaliin”, Perttola päättää.

Lataa Möllit-peli iOS 
Lataa Möllit-peli Android

Elder Goo Facebook
Elder Goo –pelin sivut
Zaibatsu Interactive kotisivut
Zaibatsu Interactive twitter
Elder Goo twitterKommentointi