Blogi

Finalistiesittelyssä AHA Logistics Ltd – vain naisten pyörittämä logistiikkayritys

31.8.2016

AHA Logistics Ltd
Kotipaikka: Vaasa
Perustettu: 2010
Työllistää: 8
Liikevaihto viime tilikaudella: 4 800 000
Kuvassa yhtiökumppanit Tiina Haapala (vas.) ja varatoimitusjohtaja Jonna Ahkila-Niemi.

Toimitusjohtaja Tiina Haapala kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Kuljetus- ja logistiikka-alan yritys, joka tarjoaa kuljetuksia maailmanlaajuisesti maitse, meritse, lentoina ja rautateitse. Hoidamme kaikenkokoiset lähetykset ovelta ovelle pienistä paketeista isoihin projekteihin ja erikoiskuljetuksiin. Yhteistyöverkostomme kattaa koko maailman.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Tekijöitä on useita. Vaadimme, vahdimme ja suunnittelemme asiat toimimaan, minkä ansiosta saamme asiat hoitumaan paremmin kuin muut, esimerkiksi vaativat kuljetukset. Rima on korkealla ja yhdessä tekemällä se nostetaan vielä korkeammalle. Tämä koskee sekä henkilökuntaa että yhteistyökumppaneita. Annamme vastauksia ajoissa, emmekä pelkkää informaatiota. Täydellinen palapeli rakentuu omasta luovuudesta, eli uskallamme tehdä asiat omin tavoin. Emme käytä yrityksiä, jotka eivät ole ketteriä. Jokainen lähetys on meille sydämen asia.

Lisäksi yrityksemme erottuu muista projekti- ja erikoiskuljetuksia tarjoavista yrityksistä sillä, että kaikki työntekijämme ovat naisia. Henkilöstö on tärkein voimavaramme, minkä vuoksi tarjoamme heille mm. tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle, matkavakuutuksen, hieronnan työajalla,ylimääräisiä terveyspalveluita, matkapuhelinedun ja lounasedun. Olemme rakentaneet erilaisia palkitsemisjärjestelmiä työntekijöillemme. Meillä ei ole hierarkiaa vaan olemme yhtä perhettä, jota "Big mama" johtaa ja on aina käytettävissä. Jaamme yhdessä ilot ja surut niin työasoissa kuin henkilökohtaisissakin asioissa.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Yrityksen sisäisessä visiossa työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden verkostomme on kasvanut suurperheeksi. Ulkoisessa visiossa olemme monen asiakkaan, samassa joukkueessa pelaava kumppani. Haluamme olla rinnanmitan edellä kilpailijoita.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Kun ensimmäisen tilikauden liikevaihto ylitti reilusti budjetin ja tulos oli reilusti positiivinen, silloin tiesimme tehneemme oikean ratkaisun.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Yrityskumppanini ollessa äitiyslomalla vaihdoimme taloudenhallintajärjestelmää ja tilitoimistoa. Vuorokauden tunnit eivät tahtoneet riittää.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Openin kautta löysimme markkinoinnin asiantuntijan ja nyt yrityksellämme on selkeä ja johdonmukainen markkinointisuunnitelma. Uusimme myös nettisivumme ja teimme yrityksen brändikartan. Lisäksi verkostoiduimme muiden kilpailuun osallistuvien yritysten sekä mylläreiden kanssa.Kommentointi