Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Bluet Oy: “Vesialueille rakentaminen on kasvava trendi”

5.10.2016

Tytti Sirola ennakoi ensi vuodelle mm. tiiminsä kasvua.

Bluet Oy Ltd
Kotipaikka: Helsinki
Perustettu: 2016
Työllistää: 3
Liikevaihto viime tilikaudella? -

Toimitusjohtaja Tytti Sirola kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Jatkamme aiemmin Marina Housing -yrityksen nimissä toteutettua liiketoimintaa. Kaupunkikeskittymissä ja kasvavilla alueilla maa-alue on rajallinen ja rakennusmaa kallista. Vesialueet ovat laaja-alaisesti vielä hyödyntämättä niin asumisen, liiketoiminnan kuin turisminkin kannalta. Vesialueille rakentaminen on kasvava ja uusi megatrendi, jota kohtaan edellä mainituista syistä kiinnostus on maailmalla kasvava.

Bluet Oy luo ratkaisuillaan vesialueelle kannattavaa liiketoimintaa niin yrityksille kuin julkisille tahoille. Ne ovat monipuolisia kelluvia aktiviteettikokonaisuuksia, jotka tuovat kaupungeille tuottavaa vuokraustoimintaa ja turismia, yrittäjille uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä asukkaille uusia vapaa-ajan ja asumisen muotoja.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Bluet Floating Solutions ei ole pelkkä tuote eikä Bluet ole pelkästään tavaranmyyjä, vaan luomme ja kehitämme ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaan kaupallinen kannattavuus mielessä. ”One-stop-shop” – tavoitteenamme on luoda asiakkaalle paras ratkaisu ideasta toteutukseen ja luovutukseen asti. Olemme hyvin sitoutuneita asiakkaaseen, hankkeeseen sekä kannattavaan lopputulokseen.
Pystymme tuomaan lisäarvoa asiakkaillemme ratkaisukonsultoinnilla, asiakaskeskeisellä prosessilla sekä valmiilla lopputuotteella.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Ensimmäisen tilikauden kasvutavoite on minimissään tuplata viime vuonna Marina Housingin toiminnan merkeissä aikaansaatu liikevaihto. Tuplaaminen onkin jokavuotinen minimikasvutavoite tästä eteenpäin. Kasvua haetaan etenkin kansainvälisiltä markkinoilta, unohtamatta kotimaan suomia mahdollisuuksia. Oma henkilöstömäärä kasvaa liikevaihdon kasvun rinnalla ja tavoitteena on löytää lisää huippuosaajia tiimiin kehittämään ja toteuttamaan toiminnallisia ratkaisujamme eri puolille maailmaa.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Kun ensimmäiset tilaukset paukkasivat sisään. Siinä tulee uskoa siihen, että tekee oikeita asioita. Palaute tyytyväisiltä asiakkailta on aina hunajaa korville ja jos he vielä kysyvät samoja tuotteita uudelleen, tietää että oikealla tiellä ollaan. Toinen hyvä hetki oli, kun rahoittaja sanoi, että "olette te aikamoinen kolmikko". Tiedän valinneeni oikean tiimin rinnalleni, mutta hienoa, että sen näki joku muukin.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Kun kaikki junnaa paikallaan! Tarjouksia on sisällä läjäpäin, mutta niiden eteneminen päätöksentekoon on sinusta riippumatonta etkä voi niihin vaikuttaa vaikka kuinka yrität avittaa ja "työntää" vauhtia. Tällaisia ovat esimerkiksi kaava- ja muut lupaselvitystilanteet, asiakkaan oma rahoitustilanne, tukipäätökset, päättäjä vaihtuminen... Toinen on se, kun ei ole ollut aiemmin rahaa matkustaa tapaamaan asiakkaita maailmalle. Milläs teet kauppaa, meidän maailmassa verkkokauppa ei toimi!

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Usko itseesi ja omaan intuitioon. Vie ideoitasi rohkeasti eteenpäin, läpi sen tiukemmankin tiiliskiven. Saamamme rohkaisut ja neuvot ovat olleet kullanarvoisia, etenkin talousasioissa. Lisäksi kansainvälistymisen mahdollistavat verkostot ovat olleet hyödyksi.

Verkostoituminen on ollut aina verissä. Kasvu Open muistutti verkostoitumaan lisää sekä rohkeasti hyödyntämään ja hakemaan tukea ja apuja, mitä Suomessa on laajasti saatavilla, etenkin kansainvälistymistä tavoittelevalle yritykselle.Kommentointi