Blogi

Finalistiesittelyt 2016: IGL-Technologies digitalisoi pysäköinnin

26.9.2016

Alexander Ivainen mukaan yritys suuntaa ensi vuonna myös läntiseen naapurimaahan.

IGL-Technologies Oy
Kotipaikka: Tampere
Perustettu: 2009
Työllistää: 2-3
Liikevaihto viime tilikaudella: 250 000

Toimitusjohtaja Alexander Ivaine kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Ensimmäinen tuote on eTolppa, eli etäohjattavat lämmitystolpat/ sähköautolatausasemat. Se on ollut markkinoilla vuodesta 2011. Asiakkaitamme ovat yritykset ja taloyhtiöt, jotka tarjoavat palveluitamme edelleen omille asiakkailleen.

Seuraava palvelumme on eParking.fi pysäköinnin hallintajärjestelmä/digitaalinen alusta, jonka kautta myös eTolpat voidaan ohjata.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Tosin vasta viime vuonna alkoi tulla kilpailijoita, koska ladattavien hybridiautojen määrä kasvaa tasaista vauhtia, joten kyseiselle järjestelmälle on selkeä tarve.

eParking.fi on uusi palvelu, jolla pysäköintiasiat hoituvat netissä ja vieläpä täysin automaattisesti – olitpa sitten käyttäjä tai hallinnoija. Näppärän järjestelmän avulla onnistuvat niin varaukset, laskutus, valvonta kuin myös sähkö- tai hybridiautojen akkujen lataus. Järjestelmä palvelee sekä lyhytaikaista että sopimuspysäköintiä.

Pienenä ja ketteränä ohjelmistotalona voimme myös reagoida ja toteuttaa tarpeet nopeasti.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Seuraavien 3-6 kuukauden aikana on tarkoitus valloittaa ainakin Suomen suuremmat kaupungit. Tällä hetkellä eParking-käyttäjiä on noin 20 000 ja olemme ainoastaan Tampereella, mutta syyskuusta alkaen toimimme myös Turussa. Ja mahdollisesti jo tämän vuoden aikana on tarkoitus tehdä ensimmäiset kansainväliset kaupat. Vuoden 2017 aikana toivomme saavamme noin 300 000-500 000 uutta käyttäjää ja liikevaihdon kasvun noin 10-15 kertaiseksi.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Kun viemme asiakkaat isoilta "jättiläiseltä" ja asiakkaat valitsevat meidän ratkaisumme. On huippua, kun pystyy todistamaan asiakkaille, että tuotteet toimivat ja ovat oikeasti paljon paremmat kuin kilpailijoilla.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Löytää referenssiasiakkaat, sillä kukaan ei halua olla "koekaniinina". Todistaa asiakkaille, että vaikka olemme pieni firma, meihin voi luottaa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.  Osa työstä on jopa parempi ulkoistaa asiantuntijoille, jolloin voi keskittyä vaan oman osaamiseen. Verkostointi on hyvin tärkeää ja tuntemalla oikeat ihmiset, kaupankäynti helpottuu huomattavasti.Kommentointi