Blogi

Finalistiesittelyt 2016: NBTec Oy: Vesi on ihmisoikeus

1.9.2016

Kyösti Rajaniemi ennakoi myynnin reipasta kasvua ensi vuonna.

NBTec Oy
Kotipaikka: Oulu
Perustettu: 2015
Työllistää: 2
Liikevaihto viime tilikaudella: 26 600

Toimitusjohtaja Kyösti Rajaniemi (kuvassa) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Yritys suunnittelee, valmistaa ja myy elektrokoagulaatioon perustuvia vedenkäsittelylaitteistoja sekä näihin liittyviä konsultointi-, testaus-ja koulutuspalveluja.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Tuotteemme perustuu omiin innovaatioihimme, jotka tekevät tuotteistamme ainutlaatuisia. Innovaatioidemme avulla voimme tarkasti säädellä veden käsittelytehoa, virtausta sekä nopeutamme laitteistomme huoltoa kilpailijoihimme verrattuna. Lisäksi tarjoamme kattavia tutkimus- ja konsultointipalveluja asiakkaidemme vesien tutkimiseksi yhteistyössä julkisten toimijoiden, kuten Oulun yliopiston, kanssa.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Yrityksemme haluaa kasvaa merkittäväksi vedenkäsittelyalan toimijaksi kotimaassa sekä ulkomailla. Vesihän on ihmisoikeus. Vuonna 2010 YK:n yleiskokous hyväksyi päätöslauselman, jossa tunnustetaan oikeus turvalliseen ja puhtaaseen veteen ja sanitaatioon ihmisoikeutena.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Ensimmäinen kauppa on aina mieleenpainuva hetki jokaisessa yrityksessä ja me emme tee poikkeusta.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Aloittavan yrityksen rahoituksen riittämisen varmistaminen ja järjestäminen on erittäin haastavaa erityisesti tuotteita valmistavassa teollisuudessa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Openin suurinta antia on ollut palautteet kanssakilpailijoilta ja sparraajilta, jotka ovat vahvistaneet omia tuntemuksia yrityksemme toiminnan suunnasta ja kannattavuudesta.Kommentointi