Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Taktiko Solutions “sähköistää” valmentajan fläppitaulun

26.8.2016

Taktiko Solutions Oy
Kotipaikka: Vaasa
Perustamisvuosi: 2015
Työllistää: 0
Liikevaihto viime tilikaudella: 0

Toimitusjohtaja Andreas Paschinsky (kuvassa) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

Taktiko Solutions on yritys, joka on perustettu kehittämään sekä tuotteistamaan palloilulajeille tarkoitettua täysin uudenlaista taktisten valmennuksen työkalua nimeltä Taktiko. Se on sovellus, joka mahdollistaa peliymmärryksen oppimisen interaktiivisen vuorovaikutuksen avulla.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

Kehitettävä sovellus hyödyntää markkinarakoa, joka taktisen valmennuksen työkaluille on urheiluliiketoiminnassa identifioitu. Tuote asemoituu kehittyneemmäksi versioksi sähköisestä fläppitaulusta, jossa uuden teknisen innovaation myötä osallistetaan harjoituksessa pelaajat kehittämään pelinäkemystään ja kehittämään eri ratkaisujen tekemistä perustuen muiden pelaajien liikkeeseen. Taktikon uutuusarvosta on tehty kyselytutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti toimivilta valmentajilta ja vastaavaa sovellusta valmentajilla ei tällä hetkellä ole saatavilla. Valmentajat näkevät sovelluksessa suuren potentiaalin parantaa joukkueiden kilpailukykyä.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

Jalkapalloilussa on suurin määrä potentiaalisia käyttäjiä. Tämän hetkisen ansaintalogiikan mukaan Suomen markkinoilta tullaan ensimmäisen vuoden aikana saavuttamaan usean sadantuhannen euron liikevaihto. Kun liikevaihtoon lisätään kansainväliset markkinat, liikevaihtopotentiaali on kymmenissä miljoonissa euroissa. Nämä luvut perustuvat ainoastaan jalkapalloon, muitakin lajeja, kuten esimerkiksi jääkiekko voidaan ottaa mukaan. Silloin markkinapotentiaali on huomattavasti suurempi.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

Muutaman asian haluaisin nostaa esille. Ensimmäinen on se, kun meidän tiimi onnistuu jossain asiassa tai kun saavutamme jotain merkittävää yhdessä. Kyse voi olla teknologiseen tuotekehitykseen liittyvä onnistuminen tai yhteistyön sopiminen jonkun tahon kanssa. Toinen konkreettinen asia on, kun järjestimme ensimmäiset kokeilut muutamien pilottiryhmien kanssa. Tunne oli huikea, kun vuoden tuotekehityksen jälkeen saimme heti alussa positiivista palautetta meidän työkalusta ja kun Taktiko toimi juuri kuten sen pitikin.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

Joudun säännöllisin välein muistuttamaan itseäni siitä, että jos tämä olisi helppoa, niin kaikkihan tätä tekisivät. Haasteita riittää, mutta tärkeintä on vaan jaksaa mennä eteenpäin ja pelata sitä omaa peliä!

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

Kasvu Open -sparraukset ovat antaneet minulle paljon. Yrityksemme on Start - Up vaiheessa ja tavoitteemme ovat erittäin kovat. Kasvu Openin monipuoliset sparraukset ovat auttaneet minua yrityksen perusasioissa sekä myös antanut minulle vinkkejä, miten meidän liiketoimintaa tulisi kehittää pidemmällä aikavälillä.


Aiheet

Finalistiesittelyt 2016

Avainsanat


Kommentointi