Blogi

Finalistin esittely: ContBird – Värähtelystä voimaa uuden synnyttämiselle

15.8.2013

Kasvu Openin Start-up sarjan finalisti ContBird Oy on kontti- ja rahtipalvelujen logistiikkaan erikoistunut teknologiayritys. Yrityksen innovaation ytimestä löytyy konttien nostolaitteisiin asennettava värähtelyn mittaustekniikka, joka toteaa konttien ja rahdattavan sisällön kunnon kymmenissä sekunneissa tarkasti, koska vaurio värähtelee eri taajuudella kuin vastaava ehjä. Yrityksen lippulaivatuotteessa koko logistiikkaketjun data välitetään reaaliaikaisena pilvipalveluun – ei enää kalliita ja kankeita pistokokeita. Hyödynsaajia voivat olla logistiikkaketjun operaattorit, vakuutusyhtiöt, brandien omistajat ja jopa valtionhallinnon ja -turvallisuuden vastaavat tahot. Kuulostaapa huimalta.

ContBird Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Heikkilä esittelee keksintönsä ja toteaa, että patenttihakemukset ovat vetämässä ja tekninen päätös innovaation patenttikelpoisuudesta löytyy myöskin takataskusta. Jos haluaa selvyyden sille mistä oikein on kyse ja miksi Kasvu Open, niin täytyy perehtyä Heikkilän omaan henkilöhistoriaan, josta löytyykin oivasti valaisevia vastauksia.

Yrittäjän tausta puhuu – menneellä työhistorialla on merkitystä yrityksen synnyttämisessä

Teuvo Heikkilä toimi toistakymmentä vuotta kansainvälisten teollisuusyritysten konsulttina, Euroopassa ja USA:ssa. Pesti avarsi näkemystä prosesseista ja sovellutuksista. Itseopiskelu vei sittemmin Nokian palkkalistoille ja tämä ajanjakso käänsi miehen ajattelun uuteen asentoon: jokainen meistä voi innovoida ja keksiä uutta. Kysymys on vain asioiden ja oman ajattelun järjestelemisestä uudelleen, määrätietoisuudesta ja asiaansa uskomisesta!

Myöhemmin Heikkilä oli mukana keskisuomalaisessa yrityksessä, joka kehitteli värähtelyyn liittyvää teknologiaa. Kesälomalla miehen käsiin osui Tekniikka & talous -lehden artikkeli. Jutussa todettiin yksikantaan, että konttien käsittellylaitteiden valmistamisessa ei ole käyttöä Nokian insinöörille. Kyseinen artikkeli sai Heikkilässä aikaan pohdintaketjujen välähdyksen – onkohan tuo satamakonttien läpivalaisutekniikka sittenkään se tehokkain ja taloudellisin tapa toimia?

Tilanteesta kehkeytyi keksintöprosessi, jonka yhtälöön kuuluu kokemus värähtelytekniikasta sovellutuksena, tietämys teollisuuden prosesseista, sekä Nokian työvuodet. "Tässä kohtaa kiitokset Nokian Anssi Vanjoelle, joka auttoi asenteellaan ja esimerkillään todellakin kääntämään ajattelun uuden luovalle vaihteelle", paketoi Heikkilä historiakatsauksen innostuneena.            

Omin ajatuksin mutta ei koskaan pelkästään omiin voimavaroihin sokeasti luottaen – ei Kasvu Openissakaan

Toimitusjohtaja Teuvo Heikkilä pitää jalat tiukasti maassa, vaikka yritys on mukana yrityshautomossa. Tekes on näyttänyt vihreää valoa rahoitukselle ja neuvottelut sekä potentiaalisten sijoittajatahojen että monikansallisten asiakkuuksien kanssa etenevät. Syvä näkemys on, että mitään steppejä ei tehdä ilman taustatukea, patenttia, eikä lisäpelureita. Tästä syystä firman osaamista ja konsultoivia tahoja löytyy tällä hetkellä Suomesta ja ulkomailta. "ContBird on valmis kaikkiin näihin, eikä tässä eletä harhakuvassa että omat rahkeet riittävät", summaa keksintöään itsekseen lähes kahden vuoden ajan kehitellyt Heikkilä. Kasvu Openin kautta haetaan esimerkiksi rahoittajatahoja, jotka uskaltaisivat ajatella yhtä isolla ja uudella tavalla kuin ContBird.    

Kasvu Openin sparraus kantaa ja kannattaa  - suosittelen!

ContBird Oy:nTeuvo Heikkilä pitää Kasvu Openin myllytyksiä onnistuneina."Takana on yksi kiitoratapäivä, idea haastettiin ja olen todella otettu päivän annista", summaa mies sessioiden sisällöt. "Suosittelen Kasvu Openia kaikille", jatkaa ContBird Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Heikkilä, jopa kiitollisena. "Ehdotukseni on, että Kasvu Openin myllytyksiin osallistuva yritys asennoituu luopumaan kaikesta vanhasta sekä omista argumenteistaan, ja kuuntelee myllytyksen antia.", kirkastaa mies ja suuntaa kohti syksyä ja ContBirdin tulevaisuutta.

EDIT 11.3.2015: Kuva poistettu, uusia alusta ei tue pystykuvaa.Kommentointi