Blogi

Finalistin esittely: Fysio Center – Rohkeaa kasvua hyvinvointialalla

15.8.2013

Fysio Centerillä uskotaan hymyn voimaan asiakasvuorovaikutuksessa. Kuvassa yrittäjä Susanna Antikainen.

Hyvinvointialan kasvuyritys ei ole Suomessa ihan yleinen käsite. Alan tulevaisuuden näkymät ovat valoisat, mutta kasvu vaatii rohkeutta ja erikoistumista erityisesti pieniltä palveluyrityksiltä.

Kasvu Open 2013 -kilpailun finaaliin pääsy oli Fysio Center Oy:lle mahtava juttu. Yrittäjä Susanna Antikainen kertoo, että he päättivät kokeilla kepillä jäätä hakiessaan mukaan kilpailuun, mutta eivät olleet ollenkaan varmoja voisiko fysioterapia- ja kuntoutuspalveluita tarjoava yritys päästä mukaan kasvuyritysten sparrausprosessiin. Palvelualoilla kun kasvu on aivan eri luokkaa kuin esimerkiksi teknisillä aloilla, jotka mielletään paremmin kasvuyrityksiksi. – Mutta hyvin kävi.

Hyvinvointialalla kilpaillaan laadulla

Fysio Centerin motto ”Fysioterapiaa ammattitaidolla - asiakasta kuunnellen” lähtee yrittäjien Susanna Antikaisen ja Carita Nikkarin halusta luoda hyvinvointikonsepti, joka tuo hyvää oloa ihmisille – niin asiakkaille kuin työntekijöille. Yrityksen kilpailukyky perustuu monien muiden hyvinvointialan yritysten tavoin ammattitaitoon ja palvelun laatuun. Ja siitä näkökulmasta yritystä on kehitetty alusta alkaen. – Olemme luonnostaan lähteneet ensin kehittämään toimintaa laadullisesta näkökulmasta, jossa oman osaamisen kehittäminen on keskiössä. Alkuvuodet olivat verkkaista kasvua, mutta viime vuosina tahti on kiihtynyt. Viimeisten kaksi vuotta olemme kehittäneet yritystämme toden teolla: saaneet lisää monipuolista osaamista, muuttaneet uusiin toimitiloihin ja virittäneet ammatillisia verkostoja, kertoo Susanna. Yrityksen tavoitteena on olla Keski-Suomen alueella kilpailukykyinen ja kasvava palvelujen tarjoaja, jonka erityisosaamista on tutkittuun tietoon perustuvat menetelmät asiakastyössä.

Kasvuajattelu hitsaa yrittäjiä yhteen

Susannan ja Caritan päivät täyttyvät asiakaskohtaamisista, mutta yrityksen kehittämisellekin on täytynyt järjestää aikaa, jotta asioita voidaan viedä suunnitelmallisesti eteenpäin. Myös palvelualalla kannattaa laittaa bisneshattu päähän ja miettiä rohkeasti uusia mahdollisuuksia ja strategisia linjauksia. – Kasvu Open -kilpailu tuli meille aikataulullisesti hyvään saumaan ja se on aiheuttanut paljon positiivisia muutoksia: kaksi yrittäjää on hitsautunut entistä tiiviimmin yhteen, tarkentaneet yhteistä tahtotilaa, tavoitteita ja pistäneet ideat itämään.

Kaikki irti Kasvu Openista

Susanna ja Carita ovat malliesimerkkejä siitä, kuinka yrittäjät voivat omalla aktiivisuudellaan hyötyä Kasvu Openin asiantuntijoiden sparrauksesta. Naiset ovat valmistuneet jokaiseen tilaisuuteen huolella, jotta pääsisivät hyödyntämään mylläreiden asiantuntijuutta mahdollisimman hyvin.  – Olemme saaneet tähän mennessä paljon hyvää coachausta ja hienosäätöä, jotka ovat tukeneet omia linjauksiamme. Heti alusta asti olemme vieneet uusia toimenpiteitä myös käytäntöön, kuvaa Susanna. Syksy näyttää kuinka kovaan vauhtiin yritys saa itsensä Kasvu Openin kiitoradalla. Kaikki irti Kasvu Openista –asenteella ollaan kisassa vahvasti mukana!

Tutustu yritykseen: www.fysiocenter.fiKommentointi