Blogi

Finalistit 2016: Doranova kunnostaa maaperiä patentoidulla menetelmällä - kasvupotentiaalia Aasiassa

7.10.2016

Antti Myllärisen mukaan yritys kasvaa ensi vuonna sekä liikevaihdoltaan että henkilöstömäärältään.

Doranova Oy
Kotipaikka: Vesilahti
Perustettu: 1995
Työllistää: 15
Liikevaihto viime tilikaudella: 2,6

Toimitusjohtaja Antti Myllärinen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Doranova Oy on uusiutuvan energian ratkaisujen, sekä maaperän ja pohjaveden kunnostuksen edelläkävijä. Maaperien kunnostuksia Doranova on suorittanut jo yli 20 vuoden ajan itse kehittämillään “in situ” -menetelmillä, jotka eivät vaadi massojen vaihtoa, eivätkä häiritse kunnostettavan kohteen muuta käyttöä.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Doranovan kehittämä ja patentoima maailman ensimmäinen modulaarinen in situ -kunnostusyksikkö, DoAct CORE®, on Doranovan viimeisin vastaus maaperän kunnostuksien aikataulu- ja kustannuspaineisiin. DoAct COREn avulla Doranova saa tehostettua omia kunnostusprojektejaan ajallisesti yli 50 prosenttia ja kustannustenkin osalta säästöt ovat yli 40 prosenttia nykyisiin vastaaviin menetelmiin verrattuna. DoAct COREn tuoma potentiaali on huomattu myös Aasian markkinoilla, jossa esimerkiksi Kiinan valtion asettamat maaperän pilaamista ja kunnostusta koskevat asetukset ovat aiheuttaneet merkittävää kiinnostusta Doranovan kokemusta ja teknisiä kunnostusratkaisuja kohtaan.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Viiden vuoden kuluttua Doranova tarjoaa kunnostuspalveluita nykyisten markkina-alueidensa, Suomen ja Baltian lisäksi myös Aasiassa sekä Lähi-Idässä. Yhtiö jatkaa myös intensiivistä panostamistaan T&K-toimintaan.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Open sparraukset ovat olleet hyviä painetestejä Doranovan strategialle. Sparrauksien myötä strategiaa ja konkreettisia next steppejä on saatu tarkennettua ja sitä kautta myös allokoitua henkilöstöresursseja entistä paremmin prioriteettialueille.Kommentointi