Blogi

Finalistit 2016: NMR Solutions automatisoi kemiallista ja lääketieteellistä analyysiä

6.10.2016

Luottoasiakkaiden kautta markkinoille, suunnittelee Samuli-Petrus Korhonen ensi vuodelle.

NMR Solutions Oy
Kotipaikka: Kuopio
Perustettu: 2015
Työllistää: 3
Liikevaihto viime tilikaudella: 0

Director of R&D Samuli-Petrus Korhonen ja hallituksen puheenjohtaja Matthias Niemitz kertovat:

Liikeidea lyhyesti?

– Tuomme markkinoille aivan uudenlaisen verkkopalvelun, joka automaattisesti tulkitsee NMR-dataa kemiallista ja lääketietellista rakenneanalyysiä varten. Palvelu pystyy mahdollisimman hyvällä varmuudella sanomaan, onko mitattu aine todella se oikea ja kuinka puhdas se on. Nykyään tämä tehdään edelleen asiantuntioiden voimin pääosin käsin ja tästä muodostuu pullonkaula, koska henkilöresursseista on pulaa. (NMR = Nuclear magnetic resonance, ydinmagneettinen resonanssi, toim. huom.)

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Algoritmimme pystyy itsenäisesti tulkitsemaan NMR-dataa täydellisesti ja antaa sen takia hyvin paljon vähemmän vääriä "false-positive" -vastauksia. Näin saadaan datasta enemmän irti, paremmalla ja vähemmällä vaivalla. Pelkistetysti ideana on laittaa NMR-asiantuntija tietokoneeseen.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Haluamme mullistaa NMR-data analyysin niin, että meidän palveluratkaisusta tulee kultainen standardi kasvavassa markkinassa kun pullonkaula on poistettu ja nousemme viiden vuoden päästä markkinajohtajaksi yli 10 miljoonan euron liikevaihdolla.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Esittelimme konseptiamme muutamalle NMR-gurulle, jonka jälkeen yhteydenottoja alkoi sadella, ensin DEA ja NIST. Myöhemmin joukkoon liittyivät myös IUPAC and USP. Kaikki uskoivat tapaamme tehdä analyysejä. Eikä Kasvu Openin paikallisen sarjan voitto ollut myöskään merkityksettömimmästä päästä.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Parhaan hetken kääntöpuoli. Se kun tajusimme, että nyt rauta on kuumaa ja olisi taottava, mutta ensin olisi saatava paja valmiiksi, eli ohjelmistokehitys olisi vietävä loppuun. Ongelmana on, että kun on tekemässä uniikkia ratkaisua rajallisilla resursseilla, niin tiukka aikataulu asettaa omat paineensa.  Apujoukkoja ei ole, koska alan osaajia ei yksinkertaisesti ole tarjolla.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kysy muilta ja vertaa kokemuksia, opit nopeammin eikä kaikkia virheitä ei tarvitse tehdä itse. Luota kuitenkin itseesi, kun käytät niitä oppeja hyväksesi.

 Kommentointi