Blogi

Finalistit 2016: Suomen Erityisjäte – pilaantuneista maista rakennusmateriaalia

8.10.2016

Riina Rantsi lupaa ensi vuonna markkinoille uusia tuotteita.

Suomen Erityisjäte Oy
Kotipaikka: Forssa
Perustettu: 2004
Työllistää: 13
Liikevaihto viime tilikaudella: 5,9

Liiketoimintajohtaja Riina Rantsi kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Käsittelemme pilaantuneita maita, kiinteitä vaarallisia jätteitä ja jätteenpolton pohjakuonia. Käsittelyssä pohjakuonat muutetaan hyödyntämiskelpoiseksi rakennusmateriaaliksi.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Pohjakuonien käsittelyssä hyödynnämme edistyksellistä kuivaerotustekniikkaa. Lopputuote voidaan kierrättää 100-prosenttisesti.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Pohjakuonien käsittelypalvelun laajentaminen Pohjoismaihin.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Jokainen onnistuminen on voitto, oli aihepiiri mikä hyvänsä. Yhtenä yksittäisenä asiana uuden työntekijän aloittaminen tiimissä on aina mahtava juttu. Tietää, että asioissa on päästy eteenpäin.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Kasvun vauhdissa pysyminen. Kolme vuotta sitten olin ainoa kokoaikainen työntekijä yrityksessä. Nyt meitä on 13. Vauhti on ollut hurjaa ja uusia kasvunhaasteita kohdataan joka päivä.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Tuo asiasi kiinnostavasti esille. Kerro keskeiset asiat silloin, kun asiakas jaksaa vielä kuunnella. Asiakas on tärkein, mutta muista pitää hyvästä henkilöstöstä huolta!

Kiertotalouden kasvupolku on ollut hieno kokemus. Voi sitä innostuksen määrää, jonka olen tästä saanut. Nyt teen parhaani, jotta osaisin siirtää sen koko yrityksen voimavaraksi.
 Kommentointi