Blogi

Finalistit 2016: VideoVisit: “Selkeä pesäero hiipuvaan videoneuvottelu- ja videokokousmaailmaan”

11.10.2016

Toimitusjohtaja Esa Ojala ja ensi vuoden askelmerkit.

VideoVisit Oy
Kotipaikka: Helsinki
Perustettu: 2010
Työllistää: 9
Liikevaihto viime tilikaudella: 530

Myyntijohtaja Juhana Ojala kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– VideoVisit Oy on kehittänyt vuodesta 2010 lähtien videoasiointipalveluita osaksi eri alojen sähköisiä liiketoimintoja. Yhdistämme videoasioinnilla eri palveluntarjoajat ja kotiin palveluita haluavat asiakkaat keskenään virtuaalisesti. Tarjoamme palvelualustaamme sote-sektorille, julkishallintoon, kunnille, finanssi- ja vakuutusalalle sekä yksityisille yrityksille. Suurin painopiste VideoVisitilla on sote-sektorilla, jossa etälääkäri- ja virtuaalihoiva-alustamme ovat erityisesti julkisen sektorin terveydenhuollon laajassa käytössä. Julkisella sote-sektorilla olemme muun muassa KL-Kuntahankintojen virtuaalisten hoivaratkaisuiden puitesopimustoimittaja vuoteen 2024 ulottuvalla puitesopimuskaudella.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Sana "Videoasiointi" itsessään kuvaa hyvin, miten erotumme markkinoilla eduksemme. Olemme tehneet selkeän pesäeron hiipuvaan videoneuvottelu- ja videokokousmaailmaan. Teknisesti merkittävänä innovaationa toimii kehittämämme VideoVisit-portaali, joka mahdollistaa videoasioinnin joustavasti eri kohderyhmille. Esimerkiksi sote-sektorilla sähköisen ajanvarauskalenterin kautta työpaikalla sairastunut voi varata ajan videotapaamiselle työterveyspalvelun lääkärin kanssa, kun taas kotihoidossa hoitaja tekee virtuaalikäynnin kotona asuvan asiakkaan luokse asiakkaalla olevan virtuaalipäätteen kautta. Kehittämämme portaali mahdollistaa myös videoasioinnin liittämisen osaksi jo olemassa olevia palvelualustoja ja teknisiä ratkaisuja. VideoVisit on myös markkinoiden ensimmäinen toimija, joka on pystynyt osoittamaan palvelunsa skaalautuvuuden isoille massoille ja siitä saatavan hyödyn. Esimerkiksi Helsingin kaupungin kotihoidossa on hyödynnetty VideoVisitin virtuaalista hoivaratkaisua parin vuoden ajan. Kotihoidon asiakkaita palvelussa on jo yli 500, virtuaalisia hoitokäyntejä tehdään kuukaudessa yli 15000 ja palvelu tuottaa Helsingin kaupungille vuotuista säästöä useita miljoonia euroja.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Kansainvälistyminen. Olemme saavuttaneet merkittävän jalansijan ja markkina-aseman kotimaan markkinoilla. Erityisesti sote-sektorilla palvelumme ovat levinneet laajalle ja kasvunäkymät ovat suuret. VideoVisitin tavoitteena on levittää Suomessa kehitetyt ja toimiviksi osoitetut palvelut kansainvälisille markkinoille. Kasvua haemme erityisesti Pohjoismaista ja Keski-Euroopan markkinoilta, joissa sote-sektorin tarpeet virtuaalihoidolle ja etälääkäriratkaisuille ovat hyvin Suomen kaltaiset.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Tähän mennessä kuljetun matkan varrelta on tarttunut mukaan monia enemmän ja vähemmän hienoja hetkiä ja muistoja. Upeimmista hetkistä ensimmäisenä mieleen nousee kuitenkin KL-Kuntahankintojen kilpailuttaman KLKH 109 Virtuaaliset hoivaratkaisut -puitesopimuskilpailutuksen voitto maaliskuussa 2016. Henkilökohtaiset lainaneuvottelut menivät melkoisessa usvassa, kun kesken pankkiirin kanssa käytävien neuvotteluiden puhelimen sähköpostiin saapunut kilpailutuspäätös poltteli avaamattomana saapuneiden sähköpostien kansiossa. Onneksi sekä lainaneuvottelut, että puitesopimuskilpailutus päätyivät parhain päin. Tosin happea oli otettava pari ylimääräistä kertaa, ennen kuin kilpailutuspäätöksen rohkeni avata. Vuoteen 2024 kestävän puitesopimuskauden voitto mahdollistaa meille mukanaolon ja vaikuttamisen sote-sektorilla tapahtuvassa erittäin mielenkiintoisessa palvelumurroksessa. Mikään ei ole hienompaa kuin nähdä oman kädenjäljen tuottavan hyötyä yhteiskunnalle.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Täysin uuden palvelun kehittäminen ja sille markkinan luominen. Videoasiointi ei ollut monenkaan huulilla aloittaessamme liiketoimintaamme vuonna 2010. Varsinkin yrityksen ensimmäisinä vuosina uuden palvelumallin luominen markkinoille vaati todella paljon päiden kääntämistä. Videoneuvottelumaailmasta videoasiointiin hyppääminen ei tapahtunutkaan Suomessa niin nopealla tahdilla kuin olimme kuvitelleet. Yrittäjäperheessämme vallitseva pohjalainen päämäärätietoisuus ja kovapäisyys yhdistettynä selkeään visioon ovat varmasti olleet niitä tekijöitä, jotka ovat vieneet yritystä eteenpäin haastavina hetkinä. Toisia on tuettu ja yhdessä pidetty liikkuva juna raiteillaan.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Open on tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden kuunnella, ymmärtää ja löytää sellaisilta kolmansilta tahoilta näkemyksiä, jotka eivät ole olleet aiemmin mukana liiketoimintamme kehittämisessä. Erityisesti olemme saaneet apuja ja uusia vaihtoehtoja rahoituksen, omistuksen sekä myös liiketoiminnan kasvun kehittämisen aloilta.Kommentointi