Blogi

Heidi Nousiainen: Löytyykö hinkua, halua ja paloa?!

2.6.2014

Pohjois-Karjalan Kasvu Openin Kiitoratapäivät ovat tuoneet esille upeita yritysideoita ja yrityksiä, joilla monella on edellytykset kasvuun.

Myllärinä, entisenä liikkeenjohdon konsulttina ja nykyisenä rahoittajana olen kiinnittänyt huomiota erityisesti asioihin, jotka ovat olleet yleensä yhteisiä kasvussa onnistuneilla yrityksillä.  Kiitorata-päivissä olen haastanut yrityksiä miettimään mm. oman yrityksen nykyisen omistuksen tuomia mahdollisuuksia tai rajoitteita kasvuun, tai kuinka hallitustyöskentelyn kuntoon laittaminen voi olla nopein tie uusiin asiakkuuksiin, toiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Ja niin edelleen!

MUTTA… kun oikein kiteyttää sen, mistä kasvu näyttää olevan eniten kiinni, niin kyllä se liittyy omistajayrittäjän hinkuun, haluun ja paloon viedä yrityksensä JOHONKIN TAVOITETILAAN. Visioksikin tätä kutsutaan. Liian harva on miettinyt sitä, mitä varten pyörittää yritystoimintaansa ja mihin sillä tähtää. Yrittäminen on valikoitunut tavaksi viettää päivä ahertaen ja saada elanto.

Kun löytää sisältään vastaukset kysymyksiin MIKSI tätä teen ja MITÄ tällä haluan saavuttaa, voi siitä aloittaa varsinaisen strategiatyön. Vastaushan voi olla, etten haluakaan kasvaa!

Niille yrityksille, jotka ovat onnistuneet kasvussa, on erityisesti yhteistä hinku, halu ja palo kasvaa. Tästä seuraa strategiatyö, jonka avulla päätetään keinot kasvaa ja mitä resursseja se vaatii. Tätä kaikkea voi kutsua onnistuneeksi pk-yrityksen johtamiseksi!

Onnea ja menestystä kaikille Kasvu Openin yrityksille. Se kasvaa, joka sitä oikeasti haluaa!

Heidi Nousiainen, rahoituspäällikkö
Finnveran Kuopion-aluekonttori

Edit 11.3.2015: Kuva poistettu, uusi alusta ei tue pystykuvaa.


Aiheet

Kasvu Open 2014

Avainsanat

kasvu, rahoitus


Kommentointi