Blogi

Inspiraatiota yrittäjän arkeen

4.2.2015

Anne Berner ja Hjallis Harkimo Keski-Uusimaan Kasvupolun startissa 4.2. Järvenpäässä

Mikä saa yrittäjän irtautumaan työstään, kun tekemistä on  muutenkin niin, ettei tehtävälistalle näy loppua? Yhden iltapäivän voi käyttää siten, että päivän päätteeksi vetää huokaisten kourallisen tehtäviä yli listalta. Tai vaihtoehtoisesti iltapäivällä voi tulla kuuntelemaan puheita Järvenpäähän, uhraten näin omaa aikaansa ja sitä kautta usein myös yrityksen tuloja – kun ei kukaan vielä valitettavasti maksa huippupuhujien kuuntelemisesta.

Vai maksaako sittenkin? Kysyimme osallistuneilta yrityksiltä, miksi ihmeessä he päättivät osallistua Kasvupolun starttiin Järvenpäähän.

“Tulimme hakemaan mahdollisuuksia.”

“Saavuimme starttiin, koska haluamme inspiroitua.”  

“Osallistuin tilaisuuteen, koska haluan jotain uutta.”

Alla oleva sanapilvi kokoaa yhteen lähes sadan yrittäjien perusteet tulla starttiin, vaikka olisihan se aika muullakin tavoin käytettävissä.

Sanapilvi Järvenpään startista

“Jos ei ole minkäänlaista unelmaa, on aika vaikea päästä sieltä sängystä ylös”, tiivisti Hjallis Harkimo puheenvuorrossaan. Ehkä nämä yrittäjien syyt olivat siltoja niiden unelmien täyttämiseen.

Harkimo puhui paljon myös päättämisestä. “Mä päätin” oli heitto, joka toistui puheessa useamman kerran, jokaisen tarinan kohdalla.  “Yrittäminen on sitä, että sä uskot ittees. Et sä uskot siihen, että se onnistuu mitä sä olet päättänyt tehdä. Se on periaate. Jos sä lähdet tekee jotain yrittäjänä, sun on pakko uskoo siihen mitä sä teet.”

“Menestyäkseen ja kasvaakseen, yrityksen pitää olla pitkäjänteinen. Toisaalta, tarpeen vaatiessa lyhyellä aikavälillä myös joustava.  Se, että sulla on oikeita ihmisiä ympärillä, vaikuttaa aika paljon”, kertoi Anne Berner tarkastellessaan menestyneitä sakasalaisia pk-yrityksiä.

“Jos ei ole minkäänlaista unelmaa, on aika vaikea päästä sieltä sängystä ylös.”

Voimme siis tehdä ajatusleikin. Jos yksikään yritttäjä sai startista – tai myöhemmin Kasvu Openista – sitä mitä hän tuli hakemaan, voimme ajatella että kuuntelemisesta maksettiin sittenkin jotain. Jos inspiroituminen, uudet ideat ja näkökulmat, mahdollisuudet, rahoittajat tai kontaktit saivat yrityksen taustalle uuden enkelisijoittajan, uuden asiakkaan tai uuden tuotteen olemme saavuttaneet jotain. Jos iltapäivänsä inspiroituen viettänyt yrittäjä palvelee asiakastaan seuraavana päivänä täysin uudella drivella ja energialla, olemme olleet oikeassa.


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.

Aiheet

Kasvu Open 2015

Avainsanat

kasvu


Kommentointi