Blogi

Kasvu Open finalisti Meontrust Oy mukaan MasterCardin kiihdytysohjelmaan

16.9.2014

Maksukorttipetokset kuriin suomalaisella teknologialla

 – Vuosittain kymmenien tai jopa satojen miljoonien maksukorttien tiedot päätyvät vääriin käsiin, mikä aiheutti viime vuonna maailmanlaajuisesti yli 10 miljardin euron kustannukset pankeille, luottoyhtiöille ja kauppiaille(1). Tulevaisuudessa maksukorttitapahtumia voi helposti ja nopeasti hyväksyä tai hylätä mobiilisovelluksella ja MePIN-teknologialla, estäen korttien väärinkäytön.

Suomalaisen Meontrust Oy:n kehittämä, kuluttajien verkkomaksuja ja -kirjautumisia suojaava MePIN -teknologia mahdollistaa turvallisen ja salatun tunnistautumisen ja maksujen hyväksymisen pelkästään yhdellä aplikaatiossa tehtävällä painalluksella, käyttäjän PIN koodilla tai sormenjäljellä sitä tukevissa laitteissa. Lisäksi aina kun käyttäjän maksukorttia käytetään, hän saa siitä tiedon laitteeseensa ja näin mahdollisuuden estää mahdolliset väärinkäytökset.

Tähän saakka muun muassa verkkopelejä ja Bitcoin-vaihtopörssejä suojannut MePIN ja Meontrust Oy valittiin Heinäkuussa MasterCardin Start Path -kiihdytysohjelmaan, avaten yhtiölle maailmanlaajuiset pankki- ja maksukorttimarkkinat. Luottoyhtiö MasterCard valitsi 300 globaalin ehdokkaan joukosta seitsemän kaikkein lupaavinta startuppia ja toi yrittäjät Dubliniin innovaatiokeskukseensa kahdentoista kuukauden ohjelmaa varten(2).

“Maksukorttipetokset ovat maailmalla valtava ongelma. Nykyiset pankkien ja maksukorttiyhtiöiden käytössä olevat turvaratkaisut ovat kömpelöitä ja hitaita, minkä takia verkkokaupat ja maksupalvelut eivät usein halua niitä käyttää. MePIN teknologia soveltuu oivallisesti luottokorteissa käytettyyn 3-D Secure autentikointiin, tehden maksutapahtumien todennuksista nopeaa ja mobiilia.” kertoo Markku Mehtälä, Meontrust Oy:n toimitusjohtaja.

MePIN -teknologiaa on kehitetty vuodesta 2010 lähtien ja tähän mennessä yhtiö on kerännyt yhteensä 1,9 miljoonan euron rahoituksen Vision+ ja Vendep-sijoitusrahastoista, innovaatiokeskus Tekesiltä sekä yksityisiltä sijoittajilta Yhdysvalloista ja Hong Kongista.

Meontrust Oy

MePIN-tietoturvajärjestelmää kehittävä Meontrust Oy on vuonna 2010 Oulussa perustettu nopeasti kansainvälistyvä startup-yritys. MePIN mahdollistaa turvallisen, pankkitasoisen kirjautumisjärjestelmän verkkopalveluihin ilman investointeja IT-infrastruktuuriin. Se ei vaadi käyttäjiltä rekisteröitymistä, eikä tallenna henkilökohtaisia tietoja kuten käyttäjätunnuksia tai salasanoja keskitettyyn tietokantaan, suojaten käyttäjätiedot näin tietomurroilta. Meontrustin sijoittajiin kuuluvat Vision+ ja Vendep -rahastot sekä yksityissijoittajia Yhdysvalloista, Hong Kongista sekä Suomesta. Lisätietoja osoitteessa https://www.mepin.com

Lähteet:

(1) Nilsen Report ja BI Intelligence -tutkimusyhtiöiden lukuja on uutisoinut mm. BusinessInsider

(2) MasterCard Announces Inaugural MasterCard Start Path Class

Lisätietoja:

Markku Mehtälä, 
Meontrust Oy
044 704 6130
markku.mehtala@meontrust.com
www.mepin.com

EDIT 11.3.2015 Kuva poistettu, uusi alusta ei tue pystykuvaa.Kommentointi