Blogi

Kasvun Osaaja Petri Alava: Haasteita rakastava kasvun tekijä

29.3.2016

Start-up maailma on opettanut, että joka päivä pitää olla valmis muuttamaan omia ajatuksia.

Kekkilän toimitusjohtajan paikalta start-up yrityksen vetäjäksi hypännyt Petri Alava rakastaa haasteita. Kokenut, useilla toimialoilla ammattijohtajana toiminut Alava kaupallistaa VTT:llä syntynyttä teknologiaa, jossa tekstiiliteollisuudelle voidaan tuottaa luonnonmukaisia kuituja tekstiili- ja paperijätteestä sekä selluloosasta. Puoli vuotta Infinited Fiber Companyn luotsina on tuonut eteen innostavia haasteita ja läheistä tuotekehitystä potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Pilottivaiheessa oleva teknologia kiinnostaa isoja tekstiilialan yrityksiä kuten H&M:ia ja IKEA:a.

”Ison yrityksen johtajana aika kuluu suurimmaksi osaksi ihmisten johtamiseen ja heidän hyvinvoinnin varmistamiseen. Lukuisat kokoukset, palaverit ja suunnittelu hukkaa ison osan ajasta toissijaisiin, bisneksen kannalta usein epäolennaisiin asioihin. Start-upin vetäjänä työstä suurin osa on myyntiä, joko rahoittajille tai potentiaalisille asiakkaille. Liikeidea testataan päivittäin näissä keskusteluissa. Uuden liiketoiminnan synnyttäminen vaatii toisaalta vahvaa uskoa omaan konseptiin mutta myös nopeaa reagointia ulkopuolelta, etenkin asiakkailta tulevaan palautteeseen”, Alava tähdentää.

Alava listaa erilaisten toimialojen tuntemuksen, käytännön liiketoimintakokemuksen, myynnin, rahoituksen hankkimisen, tiiviin suhteen asiakasrajapintaan sekä huipputiimin rakentamisen ja motivoimisen olevan tärkeimmät osaamisen kulmakivet menestyksekkään liiketoiminnan rakentamisessa.

”Start-up maailma on opettanut minulle, että joka päivä pitää olla valmis muuttamaan omia ajatuksia. Isoissa yrityksissä suunnitteluvaiheessa vaihtoehtoja voi olla paljonkin ilmassa, mutta kun jotakin päätetään, ei nopea suunnanmuutos useinkaan ole vaihtoehto. Start-upeilla ei ole isoihin yrityksiin verrattuna samanlaista voimaan tuoda markkinoille uusia asioita. On siis mentävä rohkeasti eteenpäin asiakkaita kuunnellen ja reagoitava heiltä saatuun palautteeseen”.

Kasvun Osaajat –ohjelmaan Alava ilmoittautui mukaan, koska haluaa omalla osaamisellaan auttaa muita yrityksiä.

”Olen tälläkin hetkellä mukana hallitusammattilaisena useammassa yrityksessä. Uskon, että kaikilla yrityksillä kaikilla toimialoilla on mahdollisuus löytää kasvun paikkoja. Jos tällaisia teollisuuden innovaatioita ei synny Suomeen, ei synny myöskään uusia työpaikkoja. Suomen ja suomalaisten tulevaisuus rakennetaan tekemällä uusia asioita uudella tavalla.”

Lue lisää Kasvun Osaajat -ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan

Petri Alava LinkedIn

Infinited Fiber Company


Kirjoittaja

Jaana Seppälä

Operatiivinen johtaja, Kasvu Open


Kommentointi