Blogi

Kasvuyritykset tarvitsevat rinnalleen erinomaisia tyyppejä, mutta millaisia he ovat?

20.4.2016

Olin kuuntelemassa viime viikolla luentoa siitä, miten rakennetaan huipputiimejä. Se vaatii yksilöiltäkin paljon. Opin, että keskeinen hyvän ja erinomaisen tietotyöläisen ero on se, että erinomainen tyyppi omaa hyvän itsetuntemuksen. Hän tietää kuka hän on, miten hän motivoituu, mitkä ovat hänen henkilökohtaiset vahvuutensa, tietää kehityskohteensa sekä sokeat pisteensä. Hän tunnistaa oman kahtalaisen moraalisen tehtävänsä - toisaalta tarpeen jatkuvasti kehittyä ihmisenä, ponnistella henkisesti, ja toisaalta antaa omien erityisten kykyjensä avulla panoksensa alati kehittyvän sivilisaation kehitysprosessiin! Ei mitkään pienet vaatimukset.

Silti tuntuu siltä, että tässä moraalisesti kiihtyvällä tahdilla rappeutuvassa maailmassa muuta vaihtoehtoa ei edes ole, kuin pyrkiä jatkuvasti parempaan moraaliseen käytökseen. On käsittämätöntä, miten nopeasti sensaatio- ja huomiohakuiset tahot suorittavat julkisen lynkkauksen heti aiheen löytäessään. Siinä ei jäädä faktoja odottelemaan, kun sosiaalisen median voima vaihtaa pääministereitä, tv-juontajia ja yritysten hallitusten puheenjohtajia. Ei ole mitään väliä sillä, oliko asia tarkoitettu salattavaksi vai edustiko se aikoinaan ajan henkeä. Käyttäydy "väärin" ja maineesi on tuhottu. On kuin haaskalinnut yrittäisivät päästä saaliinjaolle yhä nopeammin ja nopeammin.

Toinen prosessi, se rakentava, ei pakota ihmisiä muuttumaan pelosta julkista teloitusta kohtaan. Sellaisessa mukanaoleva ihminen katsoo maailmaa alati kehittyvänä orgaanisena kokonaisuutena, jonka sisällä on tahto ponnistella eteenpäin ja halu kaivaa esiin meissä kaikissa sisällä olevia hyviä ominaisuuksia. Siinä maailmassa ihmiset ovat suopeita toisiaan kohtaan, sallivat virhearviointeja ja virheitä, ja tunnustavat sen, että olemme kaikki täällä oppimassa. Kokeillaan käytännössä jos ei tiedetä, juhlitaan yhteisiä saavutuksia enemmän kuin henkilökohtaista menestystä, ja mitataan tekojen arvoa siinä miten ne osallistuvat paremman maailman rakennusprosessiin. Se luo keskustelua, joka tuo ihmiset yhteen eikä rakenna vastakkainasettelua. Se rakentaa yhteistyötä ja yhteisöjä pikemmin kuin kilpailua. Se tunnustaa nöyrästi, että olemme kaikki vain osa ihmisyhteisöä, joka harjoittelee jatkuvasti miten ikiaikaisia hyveitä ja arvoja pannaan käytäntöön elävässä elämässä rakentaessamme uudenlaista arvoille perustuvaa ekosysteemiä.

Suomi tarvitsee uudenlaisia kasvun taitajia. Sellaisia, joiden ylimpänä arvona on oppiminen ja jotka uskovat rakentavien prosessien lopulta vievän voiton hajottavista voimista. Nöyriä, elämänmakuisia tarinoita mukanaan kantavia ihmisiä, jotka sementoivat lujia, kestäviä rakenteita ja tapoja toimia syvälle suomalaiseen maaperään. Niitä, jotka puhuvat yhtä luontevasti intohimosta kuin rakkaudestakin, ja jotka seisovat sanojensa ja tekojensa takana, nöyrästi mutta selkä suorana. Jotka muistetaan sydämeltään avarina, auttavaisina ihmisinä. Suomi tarvitsee Erinomaisia tyyppejä.

*               *               *

Haluatko kuulla lisää?

Hae mukaan Kasvun Osaajat – ohjelmaan ja ilmoittaudu Kasvun Osaajat – sitseille!

Kasvu Openin ja Sitran Kasvun Osaajat -ohjelma haastaa kokeneita osaajia Kasvu Openin -sparrauksessa mukana olevien yritysten kumppaneiksi, neuvonantajiksi ja avainpelaajiksi. Hae mukaan ja pistä oma osaamisesi peliin! Ohjelmaa osallistuminen ei vaadi sinulta minimissään kuin 1,5 työpäivän panostuksen, mutta antaa sinulle paljon enemmän.

Lisätietoja Kasvun Osaajat ohjelmasta ja sitseistä.

Ilmoittaudu mukaan Kasvun Osaajat – sitseille ja pääset kuulemaan kirjoittajan, Mika Korhosen ajatuksia kasvusta ja siitä miten voit edistää Suomea ja tehdä oikeasti merkityksellistä työtä. Lisäksi tilaisuuksissa mukana 15 Kasvu Open finalistin pitchaukset sekä paikkakunnittain vaihtuva kasvuyritystarina. 

Ilmoittaudu mukaan sitseille.
 

Sitsit järjestetään:

  •  Tampere 27.4.
  •  Jyväskylä 28.4.
  •  Kuopio 3.5.
  •  Espoo 31.5.

Kirjoittaja

Mika Korhonen


Korhonen vaikuttaa arvoja ja etiikkaa bisneksessä edistävän kansainvälisen NGO:n hallituksessa (ebbf.org) ja tekee päivätyönsä Digialla.
 

Aiheet

Yleinen

Avainsanat


Kommentointi