Blogi

Kirje yrittäjälle

6.2.2018

Hyvä yrittäjä,

Oletko yrittänyt, mutta epäonnistunut? Oletko noussut kanveesista ja yrittänyt uudestaan vain huomataksesi taas putoavasi polvillesi. Oletko toistanut tämän useaan kertaan?

Hyvä.

Niin ovat lähes poikkeuksetta tehneet kaikki muutkin yrittäjät. Sanaa yrittäjä on kritisoitu sen negatiivisen klangin vuoksi. Että muka yrittäjyys olisi jatkuvaa yrittämistä. Hyvä yritys, heh heh, sanoi turvallisessa kuukausipalkallisessa päivätyössä oleva sukulainen jo aikoinaan.

Mutta sitähän se yrittäjyys on. Yrittämistä, epäonnistumista. Yrittämistä, uudelleen tekemistä. Yrittämistä, onnistumisia. Jälkimmäisiä on isoja ja pieniä. Yksittäisiä ja useita. Kun on valinnut uran yrittäjänä, on halu onnistua ja kasvaa. Jos haluaa kasvaa, pitää myös ajatella kasvuhakuisesti. Siinä pitää astua ulos omalta mukavuusalueeltaan, ottaa riskejä ja myös oppia niistä. Jos tämä polku ei onnistunut, pitää vaihtaa strategiaa ja lähteä kulkemaan toista reittiä pitkin.

Se tekee yrittämisestä hienoa. Siinä on mahdollisuus tehdä juuri sitä, mitä haluaa ja mihin kokee suurinta intohimoa. Älä koskaan unohtako tätä paloa, vaikeinakaan hetkinä. Hauskaa yrittäjyys ei ole, aina.

Joten yrittäjät, tehkää maailmasta parempi paikka. Tienatkaa miljoonia tai miljardeja. Ostakaa lentokoneita menestyksen siivittämänä.

Tai älkää. On ihan ok mennä pienemmällä liekillä. Yksin tai kaksin. Tiimissä. Maltillisesti. Tämäkin on mahtavaa.

Älkää kuitenkaan jääkö tolpillenne seisomaan, vaan yrittäkää. Uudestaan ja uudestaan, kunnes onnistutte.


Keep on tryin’!


Kirjoittaja

Karri Hautanen

Kirjoittaja on Technopoliksen markkinointijohtaja.


Kommentointi