Blogi

Kovin tavoittein Kasvu Open finaaliin

12.8.2014

Valtakunnalliseen kasvuyrityskilpailuun Kasvu Openiin haki tänä vuonna mukaan ennätykselliset 347 yritystä. Kovatasoinen ja asiantunteva tuomaristo seuloi joukosta 60 onnekasta yritystä jatkoon. Finalistiyrityksille on luvassa kovan luokan sparrausta kasvutavoitteiden saavuttamiseksi.

Kasvu Openissa kohtaa yli 500 kokeneen yritysjohtajan osaaminen kasvunälkäisten yritysten kanssa. Tänä vuonna tapahtumia on järjestetty Helsingistä Kajaaniin ja Vaasasta Joensuun. Kilpailuun haki mukaan ennätykselliset 347 yritystä.

Kokeneella ja asiantuntevalla tuomaristolla oli vaativa tehtävä rankata hakemusten joukosta jatkoon selviävät yritykset. Valinnoissaan tuomaristo painotti yritysten tuotteiden ja palvelun ainutlaatuisuutta ja monistettavuutta, markkinoiden mahdollisuuksia sekä tiimin kykyä, halua ja uskallusta toteuttaa kasvusuunnitelma. Tuomaristossa mukana ollut Vallila Interior Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anne Berner oli erityisen mielissään jo toimivien yritysten kiinnostavista kasvusuunnitelmista.

Suomi tarvitsee rohkeita yrittäjiä. Vakiintuneidenkin yritysten tulee uskaltaa tavoitella rohkeasti kasvua, verkottua ja kehittää totuttua toimintaa. Kasvu Openissa oli mukana todella lupaavia ja kiinnostavia yrityksiä, korostaa Berner.

Bernerin lisäksi tuomaristossa olivat mukana myös Start-Up Saunasta Ilkka Kivimäki, Suomen Pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Marika af Enehjelm, Fibanin varapuheenjohtaja Jaakko Salminen, Butterfly Venturesin perustaja Juho Risku, pääomasijoittaja Juho Lipsanen sekä Mega Electronicsin toimitusjohtaja Pekka Pirttiaho.

Tähtäimessä reipasta kasvua

Kasvu Openin finaalipaikan lunastanut Sleipner Finland Oy on asettanut omat tavoitteensa korkealle.  Kaivosalalle keskittynyt laitetoimittaja on ratkaissut asiakkaidensa raskaiden telakoneiden siirto-ongelmat innovatiivisesti. Sleipnerin myynti- ja markkinointijohtaja Janne Pöllänen haluaa Kasvu Openin sparrauksessa testata oman toiminnan läpikotaisin.

Meidän tavoitteena on kaksinkertaistaa liikevaihto vuoteen 2016 mennessä, mikä tarkoittaa noin 15 miljoonan liikevaihtoa. Kasvun kannalta on todella tärkeää saada palautetta ja uusia näkökulmia muilta ja Kasvu Open antaa meille siihen ihan uskomattoman mahdollisuuden. Tietenkin uusien kontaktien löytyminen ei ole koskaan pahitteeksi, sanoo Pöllänen odottavaisena.

Suomesta löytyy yrityksiä, joilla on vimmattu halua kasvaa. Kasvu Open sain tänä vuonna ennätykselliset 347 hakemusta kilpailuun. Eniten haettiin mukaan pääkaupunkiseudulta, Keski-Suomesta, Pohjois-Karjalasta, Pirkanmaalta ja Etelä-Savosta. Finaaliin tiensä raivanneet yritykset ovatkin suurelta osin näiltä alueilta; Uudeltamaalta (21 yritystä), Keski-Suomesta (14 yritystä) ja Etelä-Savosta (6 yritystä). Kaikki Kasvu Open finalistiyritykset löytyvät www.kasvuopen.fi/blogi.

Finaalissa yritykset kilpailevat kahdessa sarjassa. Jo toimiville yrityksille tarkoitetussa Start Again –yrityssarjassa Sleipner Finlandin kanssa on mukana kaikkiaan 39 yritystä ja yritysideoille tarkoitetussa Start-Up ja Spinn Off –sarjassa 21 yritystä. Finalistit pääsevät viimeistelemään finaalikuntoaan elo-syyskuun aikana pidettävään Kiitoratapäivään joko 21.8. Tampereella, 9.9. Jyväskylässä tai 30.9. Helsingissä.  Kasvu Open 2014 matka huipentuu lokakuussa 23.-24.10. Jyväskylän Paviljongissa pidettävään kaksipäiväiseen seminaariin, jossa kaikki kiinnostuneet pääsevät seuraamaan finaalissa mukana olleiden yritysten menestystä.

Kasvu Open on yrityksille maksuton

Kasvu Openin kumppanit, Nordea, Finnvera ja Technopolis, haluavat olla mukana ja auttaa yrityksiä konkreettisesti. Taloudellisen tuen lisäksi he tuovat tapahtumaan laajan asiantuntijaosaamisensa. Osallistuminen Kasvu Openiin on kaikille yrityksille maksutonta. 


Aiheet

Kasvu Open 2014

Avainsanat

sparraus, finalisti


Kommentointi