Blogi

Sinuhe Wallinheimo: ”Kyynerpäät ylhäällä ja rystyset valkeana”

20.5.2013

Sinuhe Wallinheimo Kasvu Open finaalissa 2014

Suomessa on käynnissä rakenteellinen muutos, jonka seurauksena tulevaisuuden työpaikat ovat enenevissä määrin pk-yrityksissä. Yritysten kasvu on keino varmistaa koko Suomeen hyvinvointia koko kansantalouden sekä myös yrittäjän näkökulmasta. Kasvun tekeminen edellyttää vahvaa uskoa omaan osaamiseen ja rohkeutta mennä, tehdä ja clousata kauppoja uudella tavalla.

Yrityksen kasvu edellyttää myös työvälineitä, prosesseja, johtamista, kassanhallintaa, asiakkaita ja myyntiä. Missä kunnossa nämä ovat sinun yrityksessäsi tai organisaatiossasi? Uskotko itse omaan tuotteeseen tai palveluun? Myisitkö sen sukulaisellesi? Pystytkö vastaamaan näihin molempiin kysymyksiin ”kyllä”?

Meidän on uskottava itseemme ja kasvatettava myyntiasennetta. Harmittaa, että yleinen asenteemme myyjän ammattiin on niin alhainen (jos et usko niin katso läpi Suomen Kuvalehden ammattien arvostus –selvitys ). Eikö juuri myyjä ole se, joka päivittäin oppii uutta kuuntelemalla asiakastaan ja hakee ratkaisua hänen haasteisiinsa. Työ edellyttää sellaista myynnillistä asennetta, jolla rakennetaan ja myös clousataan kauppoja. Ei pelkästään seurustella tai olla tekevinään jotain. Käytännössä kyynärpäät ylhäällä ja rystyset valkeana – asenteella ulos ja eteenpäin uusille markkinoille. Se on se mitä Suomi kaipaa. Olivat nämä uudet markkinat sitten Euroopassa, Aasiassa, Pohjoismaissa tai viereisessä kunnassa.

Hyvillä myynti- ja markkinointitaidoilla tehdään menestystarinoita. En malta olla nostamatta esiin hyvän ystäväni ja sparraajani Mikael Hedin tarinaa. Mikael loi yli 50 erilaista peliä ennen kuin niistä yksi - Angry Birds - löi lävitse. Hänen mukaansa tärkein oppi tällä epäonnistumisten matkalla oli sen aikana kertynyt myynti- ja markkinointitaito. Mikael on henkilönä kävelevä todiste siitä, että asioita voi oppia ja sen seurauksena menestyä kunhan on valmis tekemään paljon työtä ja uskoo itseensä. Tiesitkö, että Mikael on taustaltaan tilintarkastaja ja numeroihminen?

Kasvu Open haastaa kasvuun – ole mukana! Suuri kiitos Kasvu Openin järjestäjille ja tsemppiä mukaan valituille yrityksille. Altistukaa turvallisin mielin prosessin aikana teihin tarttuvaan hullunrohkeaan uskoon ja hyödyntäkää käytössänne olevat verkostot – myynnillisesti! Teillä on hyvä tilaisuus aktiiviseen hyökkäyspeliin globalisaation mukanaan tuomia pelureita vastaan.

Sinuhe Wallinheimo
Kansanedustaja (kok.)

EDIT 11.3.2015: Kuva vaihdettu, sillä alusta ei tue pystykuvia. 


Aiheet

Yleinen

Avainsanat

verkostoituminen, myynti


Kommentointi