Blogi

Maailmaa parantamassa kasvuyrityksissä

4.8.2017

Monesti minulta kysytään, mitä teen työkseni. Oma tapani vastata kysymykseen on, että tapaan satoja yrityksiä vuosittain ja saan vauhdittaa heidän pyrkimyksiään kasvussa. Suurin osa toteaa, että ”vau, sulla on aivan mahtava työ”.

Mahdollisuuksia vauhdittaa kasvua on nyt tarjolla myös Kasvun Osaajissa. Kevään aikana olemme kuuluttaneet esiin kasvun osaajiksi suomalaisia, joilla on halu tehdä tästä maasta ja maailmasta parempi paikka elää ja kukoistaa.  Juhlimme onnistumista tiistaina Kasvun Roihun toimistolla, kun 400 kasvun osaajaksi ilmoittautuneen määrä ylitettiin! Olemme tuplaamassa viime vuotisen osallistujajoukon.

”Rakkaudesta lajiin – ei rahan takii”

Mistä tämä vau-efekti kasvuyrityksissä syntyy? Yritysten perustajat ovat usein intohimoisia unelmien kannattelijoita. Heiltä ei puutu kykyä nähdä maailmassa mahdollisuuksia ja muutostarpeita, joihin kehittää ratkaisuja. Myös kykyä tehdä asioille jotain on usein hallussa: kokeillaan, viedään käytäntöön, reflektoidaan onnistumista, mukautetaan tapaa toimia ja vaikutetaan ympäristöön.

Sata kansainvälistäkin kasvu hakevaa yritystä on valittu syksyn Kasvu Open finaaliin. He etsivät mainioita tyyppejä, joilla on intressiä tuoda omat verkostonsa ja osaamisensa osaksi kasvutarinaa. Tarinan merkityksellisyys nostaa tekemisen omalle tasolleen. Tunne siitä, että on mukana luomassa käänteen tekeviä ja maailmaa rakentavia tuotteita ja palveluita saa ihmiset viihtymään työssään paremmin kuin sohvalla.

Tavoitteena paremmin nukkuvat ja onnelliset perheet. Kasvu Open Tulevaisuuden hyvinvointikampus 2017 kasvupolun voittajayritys Lullame on kehittänyt ratkaisun vauvan nukuttamiseen pinnasängyssä. Ensimmäisenä Kasvun Osaajan 100 finalistiyrityksen joukosta valitsi juuri tämä yritys.

"Kun LullaMe perustettiin, meille tuli osaajia erilaisista yrityskulttuureista erilaisin odotuksin. Myynti-, rahoitus- ja tuotantostrategioiden lisäksi on mielestäni erittäin tärkeää pysähtyä pohtimaan, millainen on se työpaikka, jonka haluamme yhdessä luoda. Uskon, että yritys voi kasvaa vain niin kovaa vauhtia kuin sen avainhenkilöt kasvavat. Siksi halusimme käyttää Kasvun Osaajan tarjoaman avun pohtiaksemme, miten mahdollistamme yrityksen jokaiselle työntekijälle mahdollisimman suuren henkilökohtaisen kasvun." Sissala kommentoi.

Hunajapurkin äärellä

Yritysten ja osaajien kohtaamisten vauhdittajina toimivat tämän vuoden kumppanimme Sitra, Suomen Ekonomi, Tekniikan Akateemiset sekä PIIK. ”Kasvun tinderissä” deittailu on mahdollista. Varsinaiset treffit järjestämme syksyn Kasvu Open tapahtumissa.

Valtakunnalliset Kiitoratapäivät:

19.9. Jyväskylä

21.9. Kuopio

26.9. Espoo

28.9. Tampere

3.10. Oulu

Valtakunnallisten Kiitoratapäivien lisäksi Kasvun Osaajat tapaavat Kasvu Open Karnevaalissa 25.–26.10. Jyväskylässä.

Mikäli mielenkiintosi heräsi ohjelmaa kohtaan ja haluat liittyä kumppanina joukkoon, tavoitat minut Twitteristä, LinkedInistä sekä sähköpostilla nina.rautiainen@roihu.com. Löydät minut luonnollisesti myös PIIK:stä!


Kirjoittaja

Nina Rautiainen

Kasvu Open -fasilitaattori


Kommentointi