Blogi

Mikko Kalliola: Tunne ennen systeemiä!

29.9.2014

Ennen kuin ryntäät uudelleenorganisoimaan markkinointisi, myyntisi ja hallituksesi, vietä viipyilevä hetki itsesi kanssa. Siis keskity sinun omiin ajatuksiisi, unelmiisi, toiveisiisi: kuka olet? Mitä haluat?

Realismi, järkeily, Excell taulukot, liiketoimintasuunnitelmat, ovat juuri niitä instrumentteja, joista liikkeelle lähteminen ei ole ikinä vienyt ihmiskuntaa eteenpäin. Ne luovat ihmiselle valheellisen turvallisuuden tunteen, tunteen siitä että on “ohjaksissa”. Vaikka todellisuudessa räjähtävä kasvu, innovaatiot ja menestys ovat vain harvoin lähteneet loistavasta konseptista. Älä ymmärrä väärin, konseptoinnille ja suunnittelullekin on aikansa, mutta haluan korostaa, että älä ikinä aloita niistä. Ainakaan jos haluat saada aikaiseksi jotain merkittävää.

Sekä yrityskasvun tekemisessä, että omien tavoitteiden saavuttamisessa, eteenpäin menemisen polttoaine löytyy unelmista ja intohimosta. Käsittelyillä ja järkeilyllä on ihmiskunta päässyt tähän asti. Jos haluaa saavuttaa huikeaa kasvua, on osattava valjastaa myös yhteisö, tunteet ja intuitio osaksi kasvun tekemisen talkoita.

Yritys ilman visiota on kuin ihminen ilman unelmia.

Keskity omiin ajatuksiisi, unelmiisi, toiveisiisi: kuka olet? Mitä haluat? Kuka ohjaa korporaatiota nimeltä minä itse? Jos se on joku muu kuin sinä, niin kehotan aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut sen jonkun muun pois potkaisemiseksi. Ota kontrolli. Vain sinä itse päätät, mitä elämältäsi haluat ja mitä elämälläsi teet. Vain sinä itse vastaat omasta onnellisuudestasi.

Vision määrittäminen yhtiötasolla lähtee aina siitä, mitä sinä itse elämältäsi haluat.

Pohdittavaksi: 
- Mitä sinusta tulee isona?
- Mitä maailmalta haluat, mistä unelmoit?
- Onko tämä se firma joka mahdollistaa unelmiesi toteutumisen?

Mikko Kalliola
Luova Johtaja, Aava & Bang Oy
Katso myös video, miksi Mikko Kalliola haluaa olla mukana Kasvu Openissa ja sparrata yrityksiä kasvuun.

EDIT 11.3.2015 Kuva poistettu, uusi alusta ei tue pystykuvaa.Kommentointi