Blogi

Miten menestyä jääkiekossa, yrittäjänä ja elämässä - MM-valmentaja Jalosen lyhyt oppimäärä Kaikesta

29.1.2016

Jukka Jalosta kuunteli täysi sali ihmisiä Keski-Uudenmaan kasvupolun avaustilaisuudessa Järvenpäässä.

Hyvä olo lähtee itsestä. Kun tarvitset apua, pyydä sitä. Hyväksy erilaiset persoonat. Tee taustatyöt. Muista huumori ja nauru. Ennakoi vaikeudet. Ole avoin ja rehellinen. Luota. Siedä epämukavuutta. Ole rohkea. Anna kaikkesi. Kommunikoi.

Nämä ovat esimerkkejä opeista, joita jääkiekon nuorten joukkueen MM-voittoon valmentanut Jukka Jalonen on jaellut pelaajille pukuhuoneissa ja harjoitusleireillä. Kun näkökulma vaihtuu yrityksen pyörittämiseen, ne pätevät yhä.

Jalosen tämänviikkoinen esiintyminen Kasvu Openin starttitilaisuudessa Järvenpäässä palautti ja paalutti mieliin tehokkaasti Perusasiat, sen, miten asiat ovat lopulta aika yksinkertaisia. Toisaalta helppous on näennäistä - kaikki tietävät, miten helposti hyvät aikeet unohtuvat.

Kliseisimmätkin self help-opit ovat yllättävän uskottavia, kun ne osataan esittää uskottavasti. Jalosella on tietenkin myös tukeva näyttö sanojensa vakuutena, kultamitali kaulassa kirjaimellisesti. Ei ole syytä epäillä, uppoaako hänen sanomansa herkkiin nuoriin miehiin, kun häntä Järvenpäässä hiljentyi kuuntelemaan parisataa monissa liemissä marinoitunutta yrittäjääkin. Jalonen puhui jääkiekon pelaamisesta, mutta moni yleisössä kuunteli häntä itsensä kautta: teenkö minä noin yrittäjänä ja esimiehenä? Alaisena? Työkaverina? Kotona? Ihmisenä?!

Jalosen teesi “mentaalipuolen hallinnasta” on suoraan sovellettavissa työyhteisön kehittämiseen ainakin tavoitteen osalta: itsensä ja muut on hyvä tuntea ja oppia hyväksymään sellaisina, kuin he ovat. Jalosen työyhteisön eli joukkueen lähtökohta vielä viime keväänä oli koostua häviäjistä ja voittajista, sillä joukossa oli sekä Ruotsille 10-0 hävinneitä pelaajia että Sveitsissä MM-hopeaa voittaneita kiekkoilijoita. Jalonen lähti hakemaan joukkueen koheesiota itsetuntemuksen kautta melko luovin keinoin: jotkut pelaajista kävivät kuulemassa muusikon näkemyksiä itsensä likoon laittamisesta, eräs oli kaupunginteatterin lavalla opettelemassa heittäytymistä, toinen vuorokauden yksin metsässä. Kaikki kokemukset käytiin porukalla ja reflektoiden läpi. Lisäksi pelaajille teetettiin luonneprofiilit, joita kuvastivat eri värit sen pohjalta, miten henkilö reagoi asioihin huonoina ja hyvinä hetkinä.

Mikäli työyhteisön mielen radikaali mylläys tuntuu vieraalta, voi työpaikalla ottaa onkeensa esimerkiksi Jalosen tavasta käydä kehityskeskusteluja. Ne eivät ole hiostuttavia palavereja pomon norsunluutornissa kahdesti vuodessa, vaan rentoa, epävirallista keskustelua spontaanisti ja useammin.

Kuka tahansa voi tehdä huoneentaulun myös tästä Jalosen lauseesta: 
Se, mitä päivittäin teet, ratkaisee. Ei finaaliin pääseminen.


Kirjoittaja

Jaana Siljamäki

Kirjoittaja toimi Keski-Suomen kauppakamarin ja Kasvu Openin viestintäpäällikkönä 2016–2017.
Twitter: @JaanaSi
LinkedIn: Jaana Siljamäki


Kommentointi