Blogi

Mylläri Anssi Lehikoinen: Suorapuheinen kontaktien tarjoaja

15.4.2016

Kasvu Open konkari, mylläri ja valtakunnallisen tuomariston jäsen Anssi Lehikoinen, on valmis antamaan oman kokemuksensa sekä verkostot yritysten käyttöön.

Anssi Lehikoinen on kuopiolainen sarjayrittäjä, joka toimii sivutoimisesti Itä-Suomen Yliopistossa Professor of Practice -tehtävässä. Päätoimenaan hän toimii teollisten prosessien optimointiin ratkaisuja kehittävän Rocsole Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Ennen Rocsolea hän johti nopeasti kasvanutta teknologiayritys Numcore Oy:tä, joka myytiin vuonna 2012 pörssiyhtiö Outotec Oyj:lle. Anssin vahvuusalueita ovat kasvuyritysten liiketoiminnan ja myynnin kehittäminen ja rahoitusstrategiat sekä uuden teknologian kaupallistaminen kansainvälisillä markkinoilla. Työnsä ohella Anssi toimii hallituksen jäsenenä neljässä kasvuyrityksessä. Koulutukseltaan hän on fysiikan tohtori ja diplomi-insinööri.

Etukäteen haluaisin tietää yrityksestä:
Yrityksen tulisi pystyä esittämään ongelma ja tähän tarjoamansa ratkaisu sekä se lisäarvo, jonka he tuottavat asiakkaalle. Lisäksi liiketoimintamallista ja käsillä olevasta markkinasta tulisi esittää mahdollisimman tarkka kuvaus. Tiimin kompetenssit ja puutteet olisi hyvä ymmärtää ja kuvata. Lisäksi haluaisin kasvusuunnitelman ja pohdintaa toimenpiteistä kasvun toteuttamiseksi.

Sparraustilanteessa toivoisin:
Sparraustilanteessa on hyvä pystyä keskustelemaan niin onnistumisista kuin vielä edessä olevista vaikeistakin asioista. Asiat tulisi pystyä esittämään aluksi hyvin tiivistetysti, jotta jatkokeskustelussa saadaan paras mahdollinen irti.

Myllärinä olen:
Olen myllärinä suora. Kerron myös omien kokemusten ja esimerkkien avulla, miten asioita on ratkaistu. Pystyn myös tarjoamaan verkostostani mahdollisesti kontakteja asiakkaisiin varsinkin teollisten yritysten tapauksissa. Itselläni on myös kokemusta kasvun rahoittamisesta ja kontakteja mahdollisiin rahoittajatahoihin, jos tälle huomataan olevan tarvetta. Olen Kasvu Openissa mukana, sillä uskon jatkuvaan oppimiseen ja erilaiset case-yritykset mahdollistavat tämän. Olen myös lähtenyt joihinkin yrityksiin jopa sijoittajaksi tai yrityksemme kautta yhteistyökumppaniksi.


Pohdittavaksi Anssi Lehikoisen kolme kysymystä kasvua tavoitteleville yrityksille: 

  1. Mikä on se lisäarvo, jonka tarjoat asiakkaalle?
  2. Tiimisi vahvuudet ja puitteet?
  3. Asiat, jotka aiot kertoa yrityksestäsi kolmessa ensimmäisessä lauseessa:

Kirjoittaja

Jaana Siljamäki

Kirjoittaja toimi Keski-Suomen kauppakamarin ja Kasvu Openin viestintäpäällikkönä 2016–2017.
Twitter: @JaanaSi
LinkedIn: Jaana Siljamäki

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

mylläri, kasvuyritys, sparraus


Kommentointi