Blogi

Mylläri Jukka Lassila: Kasvu Open ja Yrityskehityksen kasvukiihdyttämö ruokkivat toisiaan

19.2.2016

Jukka Lassila on yksi Kasvu Open -konseptin kehittäjistä.

Suomen Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustajajäsen Jukka Lassila on yksi vahvoista tekijöistä Kasvu Openin takana. Lassila oli perustamassa Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokuntaa, jossa ajatus Kasvu Open -konseptista alkoi itää vuonna 2010. Ensimmäiset pari toimintavuotta Lassila käytti runsaasti aikaansa toiminnan kehittämiseen ja hyödynsi verkostojaan yritysten mukaan houkutteluun. Lassila toimii tänäkin vuonna tapahtumassa myllärinä. "Kasvu Open on osoittautunut kehittämisfoorumiksi parhaasta päästä. Siellä kuullaan kasvutarinoita sekä tulee hyvin arvioiduksi, mistä yritykset hyötyvät", Lassila sanoo.

Suomen Yrityskehitys Oy:llä on myös erillinen kasvukiihdyttämö,  jossa kokeneet yrittäjät ja liikkeenjohtajat auttavat yhtiöitä kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa ja parantamaan merkittävästi tulostaan alle kahdessa vuodessa.
Kiihdyttämö on hyötynyt Kasvu Openista ja toisinpäin. Viime vuonna toimintansa aloittaneen kiihdyttämön ja aiemipien start up -palveluiden 60 asiakkaasta vähintään puolet oli ollut aikaisemmin mukana Kasvu Openissa. Viime vuonna esimerkiksi Digipolun finalisteista neljä puolestaan oli mukana myös kasvukiihdyttämössä, mukaan lukien kyseisen polun voittaja, jyväskyläläinen Ficonic Solutions Oy.
"On hyvä, että yritykset saavat erilaisia näkökulmia mahdollisimman paljon", Lassila sanoo.
Kasvukiihdyttämö on myös Lassilan yrityksen voimakkaimmin kasvava palvelu.

Kasvu Openissa Lassilaa on hämmästyttänyt yritysten kyky heittäytyä avoimesti mukaan kehitettäviksi.
"On nähty perheyrityksiä, jotka avaavat vuosikymmenien solmut prosessin aikana tai omistajia, jotka rohkenevat tuoda keskinäiset erimielisyytensä julki."
Mylläreiden kanssa käydyissä luottamuksellisissa keskusteluissa edellytys onkin, että asioista puhutaan rehellisesti. Siten taataan, että yrityksen ongelmissa voidaan aidosti auttaa.

Niin omassa työssään kuin Kasvu Openissa Lassila on havainnut, että yritysten asennoituminen ulkopuolisten näkemyksiä kohtaan on muuttunut. Neuvoja uskalletaan pyytää, eikä “konsultti ole enää kirosana”.
"Kun liiketoiminta on kansainvälistynyt, on herätty hakemaan neuvoja ja opittu myös sietämään epäonnistumista. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Tämän eetoksen läpilyönti on yritysmaailmassa osa isompaa kulttuurin muutosta", Lassila pohtii.
 


Kirjoittaja

Jaana Siljamäki

Kirjoittaja toimi Keski-Suomen kauppakamarin ja Kasvu Openin viestintäpäällikkönä 2016–2017.
Twitter: @JaanaSi
LinkedIn: Jaana Siljamäki

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

kasvuyritys, kasvu, yhteistyö


Kommentointi