Blogi

Nyt on aika valmistautua sparraukseen

11.10.2017

Kasvu Open järjestää vuoden mittaan satoja sparraustapaamisia, joihin kutsumme yritysten kasvun tueksi verkostostamme sopivimmat myllärit. Organisoimme tapaamiset, jonka jälkeen se, kuinka relevantti ja hyödyllinen yksittäin sparraustapaaminen on, jää yrittäjän ja myllärin ennakkovalmistautumisen sekä tapaamisessa käydyn keskustelun varaan. Kokonainen työpäivä on sekä yrittäjältä että mylläriltä suuri ajallinen panostus, joten tapaamisiin kannattaa valmistautua huolella.

Tämän vuoden Kasvu Open kausi on loppusuoralla. Kahden viikon päästä järjestettävässä Kasvu Open Karnevaalissa ovat mukana tämän vuoden parhaat 100 finalistiyritystä sparrattavana ja valtakunnallisen tuomariston arvioitavina. Nyt on aika valmistautua.

Finalisti: valmistaudu sparraukseen kahdessa vaiheessa:

1) Ennakkomateriaali

Sinulle on toimitettu ennakkomateriaalin pohjaksi ”Executive Summary” – lomake, joka auttaa sinua valmistautumaan sparrauksiin. Lomake on määrämittainen 15 dian infopaketti, johon olemme otsikkotasolla koonneet oleellisimmat asiat yrityksen toiminnasta ja kasvusuunnitelmista. Ennakkomateriaalin tiedot koostuvat kolmesta osasta

  1. yrityksen nykytilanteen kuvaamisesta
  2. seuraavien kasvutavoitteiden kuvaamisesta
  3. yrityksen kasvun haasteiden kuvaamisesta.

Täytä lomakkeen sisältö ohjeistuksen mukaan. Sparrauksessa käytyyn keskusteluun vaikuttaa erittäin paljon se, mitä olet kirjannut ennakkomateriaaliisi. Ennakkomateriaali toimii käyntikorttina mylläreille. Ilman sitä myllärit pystyvät tutustumaan yritykseesi ainoastaan nettisivujen pohjalta. Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että toimitat ennakkomateriaalin ajoissa tutustuttavaksi. Ennakkomateriaaliin sisällytettävät asiat ovat sinun päätettävissä ja voivat sisältää hyvinkin tarkkoja tietoja yrityksen toiminnasta. Jokainen finalisti toimittaa ennakkomateriaalinsa sähköpostilla mylläreille, etteivät tiedot joudu väärille henkilöille.

2) Tutustuminen mylläreihin

Jokaisella myllärillämme on jokin erityisosaaminen liike-elämästä. Myllärinä voi toimia pitkänlinja yritysjohtaja, jolla on vankkaa kokemusta yritystoiminnan kasvattamisesta ja johtamisesta. Myllärinä voi olla vastassa myös markkinointiviestinnän tai myynnin ammattilainen, joka tarkastelee yrityksesi tuote tai palvelukokonaisuutta asiakkaan näkökulmasta. Vaihtoehtoisesti pöydän toisella puolella voi istua myös pääomasijoittaja tai pankin edustaja, jotka tarkastelevat yrityksen liiketoimintaa lukujen valossa. Jotta voit nostaa ennakkomateriaalistasi oikeita asioita esille eri mylläreiden kanssa, kannattaa mylläreiden taustoihin ja osaamiseen tutustua etukäteen. Jo ennakkomateriaalin lähettämsien yhteydessä voit esittää mylläreille kysymyksiä, joihin kaipaat heiltä apua. Mylläreiden osaamisprofiileihin ja kokemukseen pääsee tutustumaan nettisivuillamme. Karnevaalin mylläreiden profiilit löytyvät täältä.

”Suosittelen etukäteismateriaalin huolellista valmistelua ja käytännönläheistä otetta, jolloin 45 min tapaamisista on saatavissa eniten lisäarvoa.  On myös syytä korostaa, että ongelmat ja riskit kannattaa keskusteluissa tuoda rohkeasti esille, koska silloin kahdenvälinen vuoropuhelu on hedelmällisin.” Jaakko Kekoni, Kasvu Open mylläri, hallitus- ja omistajaohjausaktiivi, PapuTeam Oy
 

Sparrauspöydän toisella puolella voi olla vastassa yrityksenne seuraava sijoittaja, hallituksen jäsen tai markkinointiosaaja. Joten valmistaudu huolella ja ota sparrauksesta kaikki mahdollinen lisäarvo irti!


Kirjoittaja

Anni Hintikka

Anni Hintikka on markkinoinnin graduopiskelija ja työskentelee Kasvun Roihu Oy:llä. Kasvu Open tiimissä hän on mukana päivien fasilitoinnissa, viestinnässä sekä myllärihankinnassa.

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

sparraus, finalisti, mylläri


Kommentointi