Blogi

Sampsa Laine: Kiitoradoilta vauhtia kasvuun

23.4.2014

Sampsa Laine kannustaa kasvuun

Kasvuyrityksellä on usein ”miljoona” asiaa pohdittavana eikä aika vain tunnu riittävän kaikkeen. Toisaalta aikaa täytyy olla liiketoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseenkin, toisaalta kasvumahdollisuudet tuovat mukanaan paljon uusia asioita, joihin täytyy ottaa kantaa.

Kysymyksiä on paljon. Miten olisi tehokkainta markkinoida yrityksemme tuotteita ja palveluita? Miten tavoitamme uudet asiakkaat? Viestintä ja markkinointi siirtyvät enemmän ja enemmän digitaaliseksi, miten varmistamme yrityksemme löytyvän verkosta? Onko tuotantomme mahdollisimman kustannustehokasta? Miten oma henkilöstömme riittää kasvavan asiakaskunnan palvelemiseen? Mistä saamme uutta erinomaisen asenteen ja taustan omaavaa henkilökuntaa? Millä pidämme kiinni avainpelaajista? Kun yrityksemme henkilömäärä kasvaa, miten sisäiset prosessimme ja johtamistapamme pysyvät ajan tasalla? Miten kasvu rahoitetaan? Osaammeko näyttää sitoutuneisuutemme myös rahoittajille? Mitä vaaditaan hyvään rahoitushakemukseen? Ketkä rahoittajat tulevat kysymykseen? Pankki, Tekes, Finnvera, sijoittajat….

Nämä ovat juuri niitä asioita, joiden pohtimiseen Kasvu Openin kiitoradat ovat omiaan. Suhteellisen lyhyessä ajassa voi tavata eri asioiden ammattilaisia, jotka eivät anna valmiita vastauksia vaan haastavat yrityksiä löytämään itselleen sopivimmat ratkaisut. Toki myllärit antavat myös ideoita, jakavat kokemuksiaan ja kertovat omia mielipiteitään. Päätös on sitten yrittäjän.

Pankki on perinteisesti ollut rahoittajan roolissa, mutta nykyisin rahoittaja löytyy usein myös pääomasijoittajista. Silloinkin on paljon asioita, joissa pankki voi tukea yrityksen liiketoimintaa. Maksuliikkeen sujuvuus on jokaisen yrityksen elinehto ja kun kaupankäynti kasvaa myös euroalueen ulkopuolelle, niin tarpeet erilaisiin riskienhallintapalveluihin kasvavat. Myös kassanhallintaan, henkilöstön sitouttamiseen sekä erilaisiin vakuutustarpeisiin löytyy hyviä ratkaisuja.

Kiitoradoilla nähdään, haetaan yhdessä ratkaisuja kasvun tekemiseen.

Sampsa Laine
Nordean Suomen vähittäispankin varatoimitusjohtaja


Kirjoittaja

Sampsa Laine

Liiketoimintajohtaja, Pk-yritykset
Nordea Pankki Suomi Oyj

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

kasvu, kasvuyritys, rahoitus


Kommentointi